Home»Muzika»Bob Dilan izdaje neobjavljene pesme koje su u poslednjem momentu “ispale” s kultnog albuma iz 1975.

Bob Dilan izdaje neobjavljene pesme koje su u poslednjem momentu “ispale” s kultnog albuma iz 1975.

4
Shares
Pinterest Google+
Bob Dilan/ Photo: wikipedia.org
Bob Dilan/ Photo: wikipedia.org

Američki rok muzičar Bob Dilan u novembru će izdati neobjavljene snimke nastale tokom pripreme kultnog albuma “Blood on the Tracks”, koji nisu ušli u konačnu verziju albuma.

Album objavljen 1975. godine, koji je u to doba doživio negativne kritike, sada se smatra jednim od najboljih Dilanovih albuma.

Muzički časopis Roling Stoun smatra da je “Blood on the Tracks” među 20 najboljih ikada snimljenih albuma u istoriji rokenrola.

Dilan, dobitnik Nobelove nagrade za književnost 2016. godine, izdaće te snimke 2. novembra kao box-set sa šest diskova pod nazivom “More Blood, More Tracks – The Bootleg Series Vol. 14”.

Muzičar je snimio te pesme prvobitno 1974. godine u jednom njujorškom studiju ali je od njih odustao nakon što ih je pustio prijateljima kojima se to nije mnogo dopalo.

Bob Dilan/ Photo: Heritage Auctions
Bob Dilan/ Photo: Heritage Auctions

Dilan se potom vratio u studio, ali u Mineapolisu, i napravio korekcije snimljenih pesama.

“Blood on the Tracks” se smatra introspektivnim albumom jer ga je Dilan napisao i snimio kad se razišao od prve supruge Sare, mada sam umetnik nikad nije želeo da objasni korene i inspiraciju za taj album.

Dilan, kome je pravo ime Robert Alen Zimerman, kultna je ličnost generacije 60-ih godina i jedan od najvećih kantautora 20. veka. Često je kroz pesmu izražavao bunt protiv politike i društvenih dogmi svog vremena.

Njegove najpoznatije pesme su “The Times They are changing”, “Blowing in the Wind”, “Like a Rolling Stone” i “All Along the Watchtower”.

Pored Nobelove nagrade za književnost 2016. godine, Dilan, koji je veoma cenjen u Francuskoj, dobio je 2013. godine najveće francusko priznanje – orden Legije časti.

HL/Izvor: cdm.me

Previous post

ŽENE TO RADE... ŽESTOKO: Nemesis, Tri kapljice i Vin Triste kidale u Elektropioniru

Next post

Vlatko Stefanovski: Muzika je šarena kao ćilim - plava, zelena, crvena, žuta, neboplava, crna...

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *