Home»Film»Objavljen prvi trejler za “Back To Black”, novi dokumentarac o Ejmi Vajnhaus sa nikad ranije objavljenim snimcima

Objavljen prvi trejler za “Back To Black”, novi dokumentarac o Ejmi Vajnhaus sa nikad ranije objavljenim snimcima

3
Shares
Pinterest Google+
Ejmi Vajnhaus/Photo: YouTube printscreen
Ejmi Vajnhaus/Photo: YouTube printscreen

Potpuno nov dokumentarni film o pravljenju albuma “Back To Black” legendarne Ejmi Vajnhaus pojaviće se, u izdanju Eagle Vision, 2. novembra 2018. godine u DVD i Blue-ray formatu.

Film o stvaranju “Back To Black” albuma predstavlja sve ključne učesnike u kreiranju ovog ostvarenja, kao i bonus – ranije nikada emitovan privatan nastup Ejmi Vajnhaus u noći nakon dodele Grammy nagrada u februaru 2008. godine. Te noći “Back To Black” je dobio pet nagrada, a na samom nastupu za odabrane prijatelje i poštovaoce Ejmi i njen bend su svirali numere sa albuma, kao i odabrane obrade. Ovaj materijal ranije nikada nije bio prikazan.

Dokumentarni film baca svetlo na kreativni proces koji se dešavao tokom samog pravljenja ovog muzičkog klasika iz 2006. godine, koji se širom sveta prodao u 19 miliona kopija i uključuje intervjue sa samom Ejmi, producentima (Mark Ronson, Salam Remi), članovima Daptone Horns i drugima koji su doprineli da ovaj album nezaboravno zvuči, te se ne koncentriše samo na medijsko ludilo privatnog života pevačice već i na strast koju je ona osećala za muziku i pravljenje autorskih pesama.

Ejmi Vajnhaus/Photo: YouTube printscreen
Ejmi Vajnhaus/Photo: YouTube printscreen

Prateći materijal nazvan “An Intimate Evening In London” uključuje snimak sa privatnog nastupa, koji je Ejmi napravila za mali broj prijatelja. Ovaj snimak je dugo bio u arhivi i sada će, po prvi put, publika imati priliku da vidi njenu umetnost “živog” perfomansa u ovom unikatnom okruženju i prostoru, prenosi Metropolismusic.

Na samom početku dokumentarca Ejmi kaže:

– Napravila sam album na koji sam stvarno ponosna, o lošoj situaciji iz koje sam se izvukla – to je otprilike gde sve počinje i završava se za mene.

HL/Izvor: trecisvijet.com

Previous post

LILI ALEN POSTAVILA KLJUČNO PITANJE: A gde su The Clash i Sex Pistols za 21. vek?

Next post

Korak po korak, Sia (konačno) predstavlja nove pesme

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *