Home»Kultura»Holivudska zvezda Stana Katić na otvaranju koncertne sezone BG filharmonije

Holivudska zvezda Stana Katić na otvaranju koncertne sezone BG filharmonije

10
Shares
Pinterest Google+

Stajaćim ovacijama završen je nesvakidašnji nastup Beogradske filharmonije, kojim je večeras otvorena koncertna sezona pod palicom šefa-dirigenta Gabrijela Felca.

Za prvi koncert u sezoni, kome je prisustvovala i proslavljena holivudska glumica Stana Katić, vladalo je ogromno interesovanje, a radoznala publika je u velikom broju stajala.

Beogradska filharmonija/Photo: Marko Đoković, promo
Beogradska filharmonija/Photo: Marko Đoković, promo

Sezona je svečano otvorena intoniranjem himne “Bože pravde”, nakon čega je usledio najpoznatiji muzički motiv u klasičnoj literaturi – sudbinske note Pete Betovenove simfonije.

U drugom delu koncerta, potpuni mrak  je najavio uzbudljivu i napetu atmosferu jedine Bartokove opere “Zamak Plavobradog“. Bas Balint Sabo tumačio je Plavobradog koji svojim dvorcem sa sedam tajnovitih vrata fascinira lepu Juditu, mecosoprana Adrianu Bastidas Gambou, koja sve čini da ih otvori i otkrije njihove tajne. Bartokovo remek-delo, slušaoce je držalo na ivici, dok su, zajedno sa pevačima i orkestrom prolazili kroz vrata zamka predstavljenim neobičnim svetlima. Tri umrle žene Plavobradog dočarale su balerine koje su se kroz salu “ušunjale” na scenu i doprinele neobičnoj atmosferi ove opere prepune iznenađenja.

Beogradska filharmonija/Photo: Marko Đoković, promo
Beogradska filharmonija/Photo: Marko Đoković, promo

Beogradska filharmonija je obeležila 100 godina od prvog izvođenja ovog dela, i pretvorila Kolarac u savremenu opersku scenu uz pomoć reditelja Aleksandra Nikolića i njegovog tima.

Previous post

NE VERUJU U SLUŽBENU VERZIJU... PRINSOVI FANOVI PETICIJOM TRAŽE istragu velike porote o njegovoj smrti

Next post

"Nedelja knjige" u Novom Sadu... Podela besplatnih knjiga u gradskom prevozu u susret "BookTalk2018" konferenciji

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *