Home»Knjige»SVUDA STRANAC… Stižu “Tuđine” Igora Marojevića, završno poglavlje “Beogradskog petoknjižja”

SVUDA STRANAC… Stižu “Tuđine” Igora Marojevića, završno poglavlje “Beogradskog petoknjižja”

4
Shares
Pinterest Google+

Pisac i roker Igor Marojević uskoro će predstaviti novi roman – “Tuđine”, deo “Beogradskog petoknjižja”.

U romanu se Beograd sagledava iz perspektive došljaka, tridesetogodišnjeg Ratomira Jaukovića, koji uprkos bombardovanju 1999. i opštem propadanju grada i (auto)destrukciji brojnih likova iz svoje bliske okoline ne odustaje od potrage za vitalizmom i ljubavlju, te dolazi u neizvestan i nepredvidiv konflikt sa okruženjem. Na taj način, “Tuđine” bacaju naknadno, znatno drugačije svetlo na ranije Marojevićeve romane “Prave Beograđanke”, “Dvadeset i četiri zida” i “Parter”, kao i zbirku priča “Beograđanke”, knjige koje zajedno sa novim autorovim naslovom čine njegovo “Beogradsko petoknjižje”, jedinstveni prozni ciklus u srpskoj književnosti.

Neformalna ispovest mladića koji je stranac i u rodnoj sredini i u Beogradu, gde se doselio pred najsumorniju društvenu epizodu u njegovoj novijoj istoriji, svakako dopunjuje različite tačke gledišta zastupljene u dosadašnjim štivima iz ‘Beogradskog petoknjižja’, kao i njegov tretman devedesetih i uticaja zbivanja iz te decenije na lokalno izdanje 21. veka – izjavio je Lagunin pisac povodom nove knjige.

“Tuđine” će se od petka 14. septembra naći u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari www.delfi.rs i na sajtu www.laguna.rs.

Previous post

"Indexi i prijatelji - Da sam ja netko" 4. oktobra u Sava Centru... a ovako su publiku na koncert pozvali Boris Novković i Branko Đurić Đuro

Next post

Lana Del Rej ulepšala fanovima kraj leta sa dve nove pesme

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *