Home»Muzika»Do-Re-Mi… Laibach najavio album sa obradama pesama iz filma “The Sound Of Music”

Do-Re-Mi… Laibach najavio album sa obradama pesama iz filma “The Sound Of Music”

4
Shares
Pinterest Google+
Laibach/ Photo: youtube.com printscreen
Laibach/ Photo: youtube.com printscreen

Slovenački avangardni sastav Laibach najavio je novi studijski album “The Sound Of Music” koji će biti objavljen 23. novembra za izdavačku kuću Mute.

Veći deo albuma zasnovan je na muzici iz filma “The Sound Of Music“ iz 1965. godine koju je bend delimično izvodio prilikom svog nastupa u Severnoj Koreji 2015. godine.

Odabrali su baš ove pesme zato što su jako popularne u Severnoj Koreji i samim tim se koriste pri učenju engleskog jezika.

Pesme kao što su “My Favorite Things”, “Edelweiss” i “Do-Re-Mi” rearanžirane su sa originalnim tekstom u standardnom Laibach maniru, dok je za pesmu “Maria” tekst blago izmenjen te se u ovoj verziji zove “Maria/Korea”.

Laibach/ Photo: Promo
Laibach/ Photo: Promo

Na albumu se nalaze i obrada tradicionalne korejske kompozicije “Arirang” koja se smatra neformalnom himnom ove zemlje, kao i Laibach pristup tradicionalnom korejskom instrumentu po imenu Gayageum. Gostujuće vokale na albumu su izveli Boris Benko (Silence) i Marina Mårtensson.

Album “The Sound Of Silence” biće dostupan na vinilu, CD-u i digitalnim platformama.

Istoimeni singl je prva pesma koja najavljuje novo izdanje, a prateći video sastavljen je od snimaka sa nastupa benda u Severnoj Koreji kao i snimaka iz jedne od tamošnjih muzičkih škola.

Previous post

Reper Mek Miler, bivši dečko Arijane Grande, pronađen mrtav u 26. godini

Next post

Pravi šmekeri ne stare... Brajan Feri održao pravi "gospodski" koncert u Areni

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *