Home»Kult»KOLIKO JE OVO SAMO ČUDNO… Unuk Gregorija Peka je novi Mister Spok u “Zvezdanim stazama”

KOLIKO JE OVO SAMO ČUDNO… Unuk Gregorija Peka je novi Mister Spok u “Zvezdanim stazama”

2
Shares
Pinterest Google+
Etan Pek/Photo: facebook@EthanPeckFanPage
Etan Pek/Photo: facebook@EthanPeckFanPage

Glumac Itan Pek, unuk holivudske legende Gregorija Peka, naći će se u ulozi Mister Spoka u drugoj sezoni CBS-ove serije “Zvezdane staze: Otkriće”, čije prikazivanje se nastavlja sledeće godine.

Mladi Itan Pek (32) je relativno slabo poznat gledaocima. Do sada je glumio u ABC-jevom sitkomu “Deset stvari zbog kojih te mrzim”.

Izvršni producent serije Aleks Kurzman rekao je u zvaničnom saopštenju da se “nada da će mladi Pek uspeti da iznese Spokove najveće kvalitete poput njegovih prethodnika, slavnog Lonarda Nimoja i Zakarija Kvinta.”

Etan Pek/Photo: facebook@EthanPeckFanPage
Etan Pek/Photo: facebook@EthanPeckFanPage

– Tokom 52 godine, otkad je serija počela da se emituje, glavni oficir Spok jedini je član originalne posade svemirskog broda koji se pojavljuje u svim razdobljima Zvezdanih staza – podsetio je on, dodavši kako izbor novog glumca za ulogu oficira Spoka nije bio nimalo jednostavan posao.

– Mesecima smo tražili glumca koji će, poput Kvinta i Nimoja, uspešno dr Spoku udahnuti i tračak sopstvene harizme – naveli su producenti.

Pekov deda Gregori, jedan je od najvećih glumaca zlatnog holivudskog razdoblja. Za Oskara je bio nominovan pet puta, a osvojio ga je 1962. godine za ulogu u filmu “Ubiti pticu rugalicu”, snimljenom po istoimenom romanu književnice Harper Li. Umro je u junu 2003, u 87. godini.

Previous post

URLIKANJE USRED GRADA... Vrljika, Cactus Fields i Sanitarium 23. avgusta u Gornjem Milanovcu

Next post

Najdžel Kenedi otvara 50. BEMUS koncertom "Od Baha do Geršvina"

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *