Home»Muzika»Koncerti na Zidiću… The Bite 11. avgusta na Platou Milana Mladenovića

Koncerti na Zidiću… The Bite 11. avgusta na Platou Milana Mladenovića

4
Shares
Pinterest Google+
The Bite/Photo: Promo, Dušan Vučković
The Bite/Photo: Promo, Dušan Vučković

Koncerti na Zidiću, koje već nekoliko sezona organizuje Dom omladine Beograda, postali su nezaobilazna tačka susreta svih generacija u vrelim letnjim večerima.

Ove subote, 11. avgusta od 20:00 časova na Platou Milana Mladenovića nastupiće bend The Bite.

Ideja o bendu koji će imati energiju punka, čvrste rokenrol rifove, pevljive refrene i osećajnost bluesa javila se još davno, a prvu svirku imali su u klubu KST-a.

Prvi demo snimak bend je uradio u novembru 2003. godine, a 2005. godine objavili su album pod nazivom “Here Comes The Beat”.

Godine 2011. objavili su EP “Make You Mine”, a godinu dana kasnije počeli su snimanje albuma “Life” i kao najavu albuma objavili EP “More Of The Same”.

The Bite/Photo: Promo
The Bite/Photo: Promo

Od 2016. godine, The Bite radi u novoj postavi, nova pevačica je Ljiljana Zdravković, a bubnjar Nebojša Brkić. U junu iste godine, izdali su singl “Lies” koji se našao u finalu Godišnjaka radija 202. Prvi singl na srpskom jeziku “Da se ponovo rodim”, bend je objavio nekoliko meseci kasnije.

U finalu Beogradskog autorskog rok festivala – BARF 2016, osvojili su 2. nagradu žirija, za najboljeg izvođača na festivalu, a učestvovali su i na festivalu BUNT 2017. godine, svirali na Singidunum festu na Kalemegdanu kao i na Arhangel festu u Grockoj.

Nedavno su objavili i novi singl “Go To Hell” koji je naišao na odlične reakcije i već se uveliko zavrteo na vodećim radio stanicama širom Srbije (Radio Beograd 202, Rock radio, Radio Beograd 1…) ali i u regionu. Pesma je nekoliko puta emitovana na HR2, a u radio emisiji “Cener Radija 101” prisutna je preko 5 nedelja, od kojih je dve nedelje provela na mestu broj 1.

Za pesmu “Go to Hell” objavljen je i video spot, a bend planira i objavljivanje nove pesme – “Znaš”.

The Bite su: Igor Ilić (bas gitara), Mladen Vujović (ritam gitara), Bojan Savić (gitara), Nebojša Brkić (bubnjevi) i Ljiljana Zdravković (vokal).

Previous post

Demo Bunt na Beer Gardenu uz Vrane Kamene, Nemesis i Keni nije mrtav

Next post

Deseti Ex Yu Rock Fest 11. i 12. avgusta u Starčevu, a tamo vas čekaju Kerber, Vlada Džet, Vesele osamdesete...

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *