Home»Muzika»Deseti Ex Yu Rock Fest 11. i 12. avgusta u Starčevu, a tamo vas čekaju Kerber, Vlada Džet, Vesele osamdesete…

Deseti Ex Yu Rock Fest 11. i 12. avgusta u Starčevu, a tamo vas čekaju Kerber, Vlada Džet, Vesele osamdesete…

5
Shares
Pinterest Google+

Photo: Promo

Jubilarni 10. Ex Yu Rock Fest biće održan 11. i 12. avgusta u Starčevu (kod Pančeva). Nastupaju Kerber, Vlada Džet bend, Borko Mitić, Vesele osamdesete, Rezervni plan… Obe večeri program počinje od 21:00 čas, a ulaz je besplatan.

Vlada Janković Džet/ Photo: Bojan Stevanović
Vlada Janković Džet/ Photo: Bojan Stevanović

Prve večeri u subotu 11. avgusta svira jedan od pionira domaćeg roka, legendarni basista Vlada Janković Džet sa svojim bendom, a pošto je ovaj Ex YU Rock Fest posvećen i obeležavanju 50 godina rokenrola u Starčevu, prethodno će na Trgu Neolita nastupiti starčevački muzičari svih generacija.

– Sarađivao sam sa ovom manifestacijom kao voditelj, a sada konačno da dovedem svoj bend da svira. Imamo pojačanje u bendu, Borka Mitića, gitaristu koji je petnaestak godina svirao u Kanadi. On je Satrijani vrsta gitariste, ali sam ga pripitomio da svira kod mene. Dečko stvarno odlično svira gitaru – kaže Vlada Džet.

Kerber/ Photo: Promo
Kerber/ Photo: Promo

Legendarni Kerber, vlasnici hitova “Mezimac”, “Ratne igre”, “Hajde da se volimo” i “Mama, tata”, glavne su zvezde druge večeri festivala u Starčevu 12. avgusta, kada nastupaju i bend Rezervni plan, koji iza sebe ima debi album “Vidi šta ću ti reći…” (2014), kao i tribjut bend Ex Yu rok hitova Vesele osamdesete.

– Kerber će stvarno biti počastvovan publikom koja će biti u Starčevu, jer očekujemo da je edukovana. Možete očekivati bend koji je potpuno usviran, usviraniji neko kad smo bili mlađi. Moj je stav da životno iskustvo mora kroz muziku da izađe u nešto mnogo veće nego što je puka zabava. Kompletni smo, jedva čekamo da se vidimo – poručuje Goran Šepa-Gale.

Rezervni plan/ Photo: Milica Duždević
Rezervni plan/ Photo: Milica Duždević

Predstavnik organizatora iz Mesne zajednice Starčeva Petar Andrejić ističe da su za “deset godina Ex Yu Rock Festa nastupila u Starčevu neka od najvećih imena” regionalne scene, kao što su Bajaga i Instruktori, Riblja čorba, Plavi orkestar, Partibrejkers, Atomsko sklonište, Van Gogh, Psihomodo pop, Pekinška patka, Goblini, Hladno pivo, Ritam nereda, Majke, Babe, Neno Belan, Crvena jabuka, Jura Stublić i Film, Let 3 i brojni drugi.

Banatsko mesto Starčevo ima dugu i bogatu rokenrol tradiciju, dokumentovanu knjigom “Rokeri iz neolita” (2008) Darka Ješića, koji najavljuje njeno novo, dopunjeno izdanje.

Prvi rok zvuci uživo čuli su u ovde već 1966. godine, ali je značajnije bavljenje rokom krenulo 1968. sa grupom Bloody Flash, a nastavilo se sedamdesetih sa Orkestrom Doma kulture i bendom Sudar (koji je zamalo stigao do singla za PGP RTB).

Osamdesetih u Starčevu su svirali Grom, Aleluja, Abraxas i Arsenik (koji sticajem okolnosti nije objavio album), a tradiciju su nstavili Herman, MLO, Partizani, Alien Sex, Time Hole, KKK bend i Kreativni nered.

Previous post

Koncerti na Zidiću... The Bite 11. avgusta na Platou Milana Mladenovića

Next post

Najbolja muzička priča ovog leta... Peti Hills Up festival od 9. do 11. avgusta na Zlatiboru

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *