Home»Kult»Otkriveni novi detalji o smrti legendarnog Roja Orbisona… Imao je samo 52 godine kad mu je srce stalo

Otkriveni novi detalji o smrti legendarnog Roja Orbisona… Imao je samo 52 godine kad mu je srce stalo

4
Shares
Pinterest Google+
Roj orbinson/Photo: YouTube printscreen
Roj orbinson/Photo: YouTube printscreen

U devetoj sezoni TV dokumentarca “Autopsy: The Last Hours of…” otkriveni su dosad nepoznati detalji o životu legendarnog muzičara Roja Orbisona.

Jedan od pionira rokenrola, američki pevač Roj Orbison, vodio je prilično uzbudljiv život, ali je mnogima nepoznato da je, pored velikih životnih tragedija, imao i opasan porećemaj u ishrani.

U novoj sezoni TV dokumentarca otkriveno je da se Roj prejedao i držao drastične dijete, te da je ova vrsta zavisnosti dovela do prerane smrti u 52. godini.

Američki patolog Majkl Hanter je izneo da je Orbison bio opsednut svojom težinom, a dodatno na poremećaj u ishrani su uticali gubitak supruge i dvoje dece. On je tada, tvrdi Majkl, usmerio svu pažnju ka poslu.

Koliko je bio opterećen svakim kilogramom, kao i željom da izgleda dobro na sceni, govori činjenica da je Roj jeo samo brzu hranu a potom, nekoliko dana pre koncerta, izgladnjivao se do iznemoglosti.

– Takvo variranje u težini nesumnjivo je predstavljalo ogroman napor za njegovo srce – napominje američki patolog.

Osim poremećaja u ishrani, Roj je imao i problema sa srcem, te mu je deset godina pre smrti ugrađen trostruki srčani bajpas.

Mnogi smatraju da su mu zdravlje takođe narušile i porodične tragedije.

Naime, Roj je izgubio prvu ženu Klodet Frejdi, koja je 1966. godine poginula u saobraćajnoj nesreći, dok su njegova dva sina nastradali u požaru koji je 1968. zahvatio njegov dom u Tenesiju.

Muzičar će trajno ostati upamćen po svojim velikim hitovima: “Only the Lonely”, “In Dreams”, “Oh, Pretty Woman”, “Crying”, “Running Scared” i “You Got It”.

Previous post

Članice Pussy Riot opet u zatvoru... Pustili ih posle 15 dana, pa ih odmah potom opet uhapsili

Next post

Zvuči pomalo morbidno, ali... Keri Fišer ipak u novom "Star Wars" filmu

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *