Home»Muzika»Homeland»Sviraš, komponuješ, pevaš? Prijavi se na TAKT Festival

Sviraš, komponuješ, pevaš? Prijavi se na TAKT Festival

5
Shares
Pinterest Google+

Akustično Kompozitorsko Takmičenje (TAKT fest) organizuje se sedmu godinu za redom u Novom Sadu, a cilj festivala je promocija autorske, akustične muzike mladih izvođača i muzičkih grupa.

Festival će se održati 25. i 26. avgusta u Kulturnom centru LAB. Prvi dan rezervisan je za kvalifikacije, dok će drugog dana nastupiti finalisti.

Nažalost, za neafirmisane izvođače često nema prostora na velikim festivalima pa su manifestacije kao što je TAKT fest idealna prilika da se publika upozna sa njihovim radom.

TAKT fest im pruža priliku da učestvuju u događaju takmičarskog karaktera. Posle isteka konkursa za prijavu izvođača, stručni žiri će odabrati najbolje među njima, koji će zatim nastupiti na festivalu.

Propozicije konkursa

Photo: Promo
Photo: Promo

Pravo učešća na festivalu imaju pojedinci i muzičke grupe, autori muzičkih dela bez obzira na geografsko poreklo učesnika i žanr muzike, a u skladu sa pravilima i etičkim kodeksom festivala.

Prednost imaju učesnici (samostalni izvođači) ili autori pesama (u slučaju grupnog nastupa) mlađi od 35 godina. Na festivalu se učestvuje jednom autorskom pesmom. Pesma mora biti napisana i izvedena na maternjem jeziku (ako je maternji jezik jezik nacionalnih manjina, izvođenje pesama na tom jeziku je dobrodošlo, uz prevod pesme na srpski jezik, koji će biti dostavljen žiriju).

Pesma kojom se učestvuje na festivalu ne sme biti deo zvaničnog izdanja, niti da je u procesu objavljivanja do završetka festivala. Pored takmičarske pesme učesnici će izvoditi dve dodatne autorske numere van konkurencije.

Prednost se daje onim autorima čije i ostale dve pesme odgovaraju propozicijama takmičarske pesme. Takmičari autorske pesme treba da izvedu na akustičnoj postavci instrumenata, bez upotrebe efekata ili dodataka koji menjaju osnovnu boju instrumenta.

Prijavljivanje na festival počelo je 12. juna, a završava se 10. avgusta u 23:00 časa. Prijava se podnosi popunjavanjem upitnika u nastavku ove stranice. Pored toga, učesnici moraju da dostave zvučni zapis svog rada bilo kakvog kvaliteta i formata (to ne moraju biti pesme kojima se prijavljuju).

Uz prijavu, učesnici su obavezni da dostave tekstove pesama za sve tri kompozicije i prevode, ukoliko revijalne kompozicije nisu na srpskom jeziku. Zvučni zapisi i tekstovi pesama šalju se na mail: takt@kulturanova.org Broj učesnika je ograničen.

TAKT fest namenjen je pojedincima i grupama koje su neafirmisane i koje žele da svoju muziku što više promovišu.

S obzirom na to da su članovi žirija TAKT festa renomirani muzičari koji imaju iskustva i znanja u oblasti muzičke industrije, oni su kompetentni da odluče o tome ko je među izvođačima najbolji i kome treba pružiti podršku u daljem radu.

Organizator TAKT festa je Asocijacija Kulturanova, nevladina, neprofitna organizacija osnovana radi popularizacije i afirmacije duha umetnosti i kulture. Organizacija je osnovana maja 2001. godine u Novom Sadu. Organizacija svoj rad fokusira na razvoju urbane kulture mladih i podizanju svesti o svim relevantnim pitanjima u društvu, s vizijom izgradnje kreativnog prostora za omladinu Novog Sada i regije.

Photo: Promo
Photo: Promo
Previous post

Preminuo Oliver Dragojević... Splitski pevač izgubio bitku s teškom bolešću

Next post

Od Sex Pistolsa do Nindža kornjača... Džoni Roten postaje mutant svinja u novim avanturama zelenih superheroja

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *