Home»Muzika»STVARNO NA NJEGOV NAČIN… Vili Nelson priprema novi album s obradama pesama koje je proslavio Sinatra

STVARNO NA NJEGOV NAČIN… Vili Nelson priprema novi album s obradama pesama koje je proslavio Sinatra

3
Shares
Pinterest Google+
Vili Nelson/Photo: facebook@WillieNelson
Vili Nelson/Photo: facebook@WillieNelson

Posle nedavno objavljenog albuma s izvornim materijalom, “Last Man Standing””, Wili Nelson već je najavio svoj sledeći projekat koji mu je vrlo blizak srcu. Naime, 14. septembra objaviće album “My Way”, a reč je o albumu obrada pesama koje je proslavio Frenk Sinatra.

Vili Nelson i Frenk Sinatra su među najpoznatijim licima američke popularne muzike. Iako Vilijevi kantri hitovi naoko nemaju mnogo zajedničkog sa Frenkovim zadimljenim, kosmopolitskim pesmama, njih dvojica bili su prijatelji i veoma su međusobno cenili muziku koju su stvarali.

“My Way”, novi album Vilija Nelsona istražuje njegovo divljenje i povezanost sa Sinatrinom umetnošću kroz jedanaest svežih verzija pesama koje je Frenk proslavio. Snimljeno u stilu Nelsonovih slavnih ploča poput “Stardust” iz 1978. ili “Summertime: Willie Nelson Sings Gershwin” iz 2016. koja je nagrađena Grammyjem, “My Way” je topla i lična posveta jedne ikone drugoj.

– Mnogo sam o fraziranju naučio slušajući Frenka – izjavio je Vili. – Nije ga bilo briga žuri li ili kasni u odnosu na ritam, mogao je sve da otpeva kako god je hteo, a to je osjećaj kakav i treba imati.

Pesme su snimljene u pratnji Vilijevog benda s raskošnim duvačkim i gudačkim aranžmanima, a producent je Badi Kenon u saradnji s Metom Rolingsom.

HL/Izvor: ravnododna.com

Previous post

TBF nastavljaju da "zezaju krizu"... Ovog puta na meti su im - turisti

Next post

Ove fotke su poziv da i vi dogodine dođete na Sabor rokenrola u Lučane

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *