Home»TV»SAMA U BELOJ KUĆI… Robin Rajt prvi put progovorila o Spejsiju: Izgleda da ga nisam poznavala

SAMA U BELOJ KUĆI… Robin Rajt prvi put progovorila o Spejsiju: Izgleda da ga nisam poznavala

5
Shares
Pinterest Google+
House of Cards/Photo: Promo
House of Cards/Photo: Promo

Šesta i poslednja sezona “Kuće od karata” biće emitovana u drugoj polovini godine, ali je kampanja već počela. Početkom jula objavljene su prve fotografije sa seta, na američki Dan nezavisnosti prvi tizer, a pre nekoliko dana Robin Rajt je prvi put javno progovorila o odlasku kolege Kevina Spejsija.

Kevin Spejsi, koji je pet sezona tumačio lik beskompromisnog političara, potonjeg predsednika SAD Frenka Andervuda, uklonjen je iz serije na početku snimanja šeste sezone, kada su u javnosti objavljenje brojne optužbe da je seksualno uznemiravao maloletnike. Producenti su odlučili da seriju ne prekidaju, već su sezonu prepustili u ruke Robin Rajt, koja igra Kler Andervud, Frenkovu suprugu i donedavnu potpredsednicu SAD koja je na kraju pete sezone postala Vrhovni komandant SAD.

House of Cards/Photo: Promo
House of Cards/Photo: Promo

Snimanje serije je završeno, a Robin je u intervjuu za NBC News rekla da Spejsija nije dobro poznavala van toga. Ona je dodala da je Spejsi bio veoma obziran i divan prema njoj i da jedino ima prava da priča o tome.

Kada su saznali za optužbe protiv Kevina, svi iz ekipe su bili iznenađeni i tužni.

– Nastavili smo da radimo dalje na seriji, polako ali sigurno. Veoma sam srećna što smo uspeli da završimo sve kao što je i planirano – ocenila je Rajtova koja je, zajedno sa Spejsijem, bila i jedan od producenata.

Njih dvoje su pet sezona igrali jedan od najnemilosrdnijih bračnih parova na malim ekranima, ogrezlim u korupciju, skandale, valstoljublje. Peta sezona završila se tako što je Frenk dao ostavku a Kler postala predsednica i izgurala supruga iz Bele kuće, uz poruku: “Na mene je red”. To je bilo maja 2017.

 

Mesecima kasnije, dok je Holivud još bio ošamućen od činjenice da je producent Harvi Vajnstin zlostavljao i iskorišćavao glumice, došao je novi udarac: glumac Entoni Rap optužio je 29. oktobra Kevina Spejsija da ga je seksualno maltretirao 1986, kada je Kevin imao 26 a Rap 14 godina.

U tom trenutku već su bile snimljene dve epizode šeste sezone “Kuće od karata”, koja je bila skoro u potpunosti napisana sa planiranih 13 nastavaka. Već sutradan, 30. oktobra, produkcija je obustavljena. Spejsi se izvinio zbog “neprikladnog ponašanja u pijanom stanju” i javno priznao da je gej. Nekoliko dana potom i neki od zaposlenih u produkciji “Kuće od karata” takođe su optužili Kevina za neprikladno ponašanje i glumac je uklonjen iz serije.

Šesta sezona će biti poslednja, odlučeno je, i imaće osam epizoda. Scenario je prepravljen i Kler Andervud je postala zvezda šoua. Sve ovo i nije prevelika promena, jer u knjizi Majkla Dobsa, koja je inspirisala seriju, Frenk na kraju umire.

House of Cards/Photo: Promo
House of Cards/Photo: Promo

– U prvom čitanju scenarija za stolom smo uvek sedeli samo Kevin, Robin i ja – kaže Majkl Keli, koji u seriji igra Frenkovu desnu ruku Daga Stempera.

– Kada smo se na sledećoj probi našli samo Robin i ja, bio je čudan osećaj. Pogledali smo se u oči i kao da smo rekli: Ipak ćemo ovo uraditi – otkrio je Keli.

Patriša Klarkson, koja se pridružila seriji na sredini pete sezone kao Džejn Dejvis, zamenica pomoćnika ministra za međunarodnu trgovinu i veteranka političkih ratova, postala je važna saradnica Kler. I ona se vraća u šestoj sezoni.

– Naši divni kreatori, Frank Puljeze i Melisa Gibson, ubili su se od posla da ponovo osmisle ceo šou. Ali, da nije bilo Robin, ne bi bilo ni šeste sezone. Ona je izgurala sve sama, jer nije htela da stotinak ljudi ostane bez honorara – istakla je Klarksonova.

Posle Entonija Rapa još 15 muškaraca je izašlo u javnost sa sličnim optužbama protiv Spejsija. Kevin se povukao, navodno, na rehabilitaciju, i nedostupan je za bilo koji komentar od tad.

– Nisam se čula sa njim, ne znam čak ni kako da dođem do njega – rekla je Robin, priznavši da je i sama iskusila uznemiravanje u Holivudu. (Ko nije, dodaje).

Ni Majkl Keli, koji je gotovo svaku scenu imao sa Spejsijem i pet godina provodio sa njim više sati dnevno, nije imao prilike da se čuje sa kolegom.

– Emocije su mi pomešane i još mi je teško da sve sklopim u glavi. Čudno sam se osećao kada sam se vratio na set, sa drugim ljudima, novim predsednikom. Odjednom, kao da sam u novom svetu, a sve je, kao, poznato. Teško mi je da sve to objasnim. Bilo je srceparajuće na mnogo načina – izjavio je Keli.

Gostujuće zvezde u poslednjoj sezoni biće Dajan Lejn i Greg Kinir. Tačan datum premijere još nije objavljen, ali jeste poruka Kler Andervud 4. jula koja sedi u Linkolnovom naslonu, u teget plavoj haljini-kaputu. “Srećan Dan nezavisnoti. Meni”, poručuje. Najava poslednje sezone nije mogla biti prikladnija.

HL/Izvor: NBC News

Previous post

KONAČNO STIGAO I ZVANIČNI TREJLER ZA "BOEMSKU RAPSODIJU"... A do premijere još više od tri meseca

Next post

SVE ŠTO STE O MARKETINGU IKADA POŽELELI DA ZNATE... sada je objedinjeno u knjizi koja ima čak - 88 autora

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *