Home»Muzika»Make American Idiot Great Again! Zbog Trampa Britanci opet masovno kupuju “American Idiot” Green Daya

Make American Idiot Great Again! Zbog Trampa Britanci opet masovno kupuju “American Idiot” Green Daya

6
Shares
Pinterest Google+
Green Day/Photo: facebook@GreenDay
Green Day/Photo: facebook@GreenDay

Američki predsednik Donald Tramp je omražena osoba širom sveta, a mnogi muzičari ne kriju prezir prema njegovoj politici, koja odnedavno, među brojnim skandalima, praktikuje i odvajanje maloletne dece imigranata od njihovih roditelja koje, s druge strane, drže zatočene u često nehumanim uslovima.

Tako je i Rodžer Voters na nedavnom koncertu u Zagrebu izvređao Trampa velikim transparentima u kojima ga naziva ni manje ni više nego svinjom.

 

“Trump je svinja.” -@rogerwaters #qotd © @alpner_photo

A post shared by Marko Alpner (@marko_alpner) on

Povodom aktuelne posete Donalda Trampa Velikoj Britaniji, nezadovoljni Britanci pokrenuli su digitalnu protestnu kampanju čiji je cilj da klasik Green Daya “American Idiot” dovedu do prvog mesta na listama, ususret njegovom dolasku. Britanci su na ovaj način protestvovali i ranije pa su na prva mesta lista doveli Rage Against the Machine i Sex Pistolse.

Kad je reč o “američkom idiotu”, pesma s istoimenog albuma napisana je 2004. godine kao kritika američke invazije na Irak i poteza tadašnjeg predsednika Buša. Da stvar bude smešnija, Tramp je navodno uživao u Green Day mjuziklu na Broadwayu nazvanom po istoimenom albumu i 2010. izjavio je da je predstava bila fantastična.

 

Glavni moto kampanje je “Make American Idiot Great Again”, a broj preuzimanja pesme vrtoglavo raste već danima – protivnici Trampa i njegove politike naveliko koriste streaming i digitalne servise kako bi pesma dostigla mesto prvog singla u Velikoj Britanji. Kampanja za sada ide po planu, a na Britanskom Amazonu “American Idiot” postala je najprodavanija pesma.

Navodno će Tramp posebno izbegavati London gde ga među gomilom ljutih protestanata očekuje i veliki balon koji ga prikazuje kao bebu u peleni koji će se vioriti iznad neba Londona, a dozvolu za to je dao sam Londonski gradonačelnik, Sadik Kan.

 

HL/Izvor: thesun.uk

Previous post

Floridus iz Mostara specijalni gosti ovogodišnje Rockosidbie na Rajcu

Next post

"Go To School"... Novi album The Lemon Twigsa stiže u avgustu

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *