Home»Muzika»Kosidba uz zvuke rokenrola… Druga Rockosidba 13. jula na Rajcu

Kosidba uz zvuke rokenrola… Druga Rockosidba 13. jula na Rajcu

5
Shares
Pinterest Google+
Photo Promo
Photo Promo

Drugu godinu za redom Kosidba na Rajcu počinje uz zvuke rokenrola to u petak, 13. jula. Ispod spomenika Kosaču na drugom Open- air festivalu nastupiće: Astor Lajka, Organizam, Strah od Džeki Čena i Ućuti Pas…

Astor Lajka/ Photo: Facebook/ Astor Lajka
Astor Lajka/ Photo: Facebook/ Astor Lajka

Astor Lajka, rođen u Valjevu 1988, član umetničkog pokreta Sobakaisti i frontmen benda Lajka na Mesecu (Gornji Milanovac). Stvara kao kantautor, svira kao ulični muzičar. Urednik je bloga o uličnom sviranju – Busking Around the World.  Do sada je svirao po ulicama Praga, Milana, Sevilje, Kadisa, kao i po celoj Srbiji.

Godine 2017. bio je pobednik TAKT festivala u Novom Sadu i finalista KANT festa u Beogradu. Ove godine nastupće na Exposure Music Festivalu u Hrvatskoj, Festivalu uličnih svirača u Novom Sadu i Kantfestu u Ljubljani.

Organizam/ Photo: Promo
Organizam/ Photo: Promo

Organizam je autorski bend iz Beograda koji neguje eklektični pristup muzici kombinujući više tradicionalnih pravaca sa elektronikom.

Članovi benda su Ivan Bošković (vokal, gitara), Bogdan Obradović (matrice, semplovi, frula, back vokal), Igor Šćepanović (bas) i Radosav Tijosavljević (bubnjevi).

Na Rockosidbi Organizam će predstaviti pesme sa debi izdanja “Intergalaktički cirkus”, (Long Play), ali i pesme sa drugog albuma čije je snimanje već uveliko u toku.

Strah od Džeki Čena/ Photo: Promo
Strah od Džeki Čena/ Photo: Promo

Strah od Džeki Čena je bend koji se srpskoj publici predstavio na Beogradskom demo festivalu 2014. godine na kome je i pobedio.

Kao deo nagrade bend je dobio priliku da nastupa i na većim binama kao predgrupa afirmisanim  bendovima – Beer fest, maskenbal u Klubu studenata tehnike, Lejk fest…

Nisu žanrovski određeni pa je njihova muzika svojevrsna kombinacija, bluza, hard roka, grandža, popa i još nekih pravaca.

Bend je istoimeni debi album objavio 2017. godine za izdavačku kuću Felix Records i sa njega su se posebno izdvojile numere  “Amsterdam”, “Kula”, “Brisel”, “Zaboravljaš” i “Slobodan dan”.

Album kao i mnogobrojni nastupi dokazuju da se radi o veoma perspektivnom i zanimljivom bendu, svirački zrelom sa interesantnom lirikom i nesvakidašnjom energijom.

Petočlani bend iz Gornjeg Milanovca čine: Andrija Jovanović (bubanj), Jovan Dmitrović (bas gitara), Stefan Dimitrijević (gitara), Marko Pavlović (gitara) i Marko Božović (vokal). U ovoj postavi postoje i sviraju od 2013. godine.

Ućuti Pas/ Photo: Facebook @UcutiPas
Ućuti Pas/ Photo: Facebook @UcutiPas

Ućuti Pas je lazarevački crossover bend koji je počeo sa radom 2011 godine. Pobednici su Belgrade Demo Fest-a 2013. na kom su Milan Savić (bas) i Radovan Kušaković (gitara) dobili i nagrade za najboljeg basistu, odnosno gitaristu.

Iste godine ušli su u finale Zaječarske Gitarijade, otvorili Belgrade Beer Fest i nastupali na svim većim festivalima širom Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine( Arsenal Fest, Kulpin Fest, Lake Fest, Jelah Fest, Fabula Fest).

Muzika koji stvaraju okarakterisana je kao fuzija više pravaca (hc, hip-hop, ska, reggae, fanky) začinjena saxofonskim deonicama i uokvirena sa dva vokala koji se odlično snalaze u bilo kom od navedenih pravaca.

Aktuelni debi album “Kako da ne, kako da ne, mogu ti reći da da” sa 10 pesama objavljen je pod etiketom Nocturne Media.

Za sebe kažu da su bend koji za osnovu ima potrebu za muzičkim izražajem i da različiti pravci u koje uplivavaju iz pesme u pesmu za njih ne predstavlja prepreku već konstantni podsticaj da pokažu muzičku i idejnu povezanost svih rokenrol ogranaka.

Ekipa benda Ućuti Pas radi u sastavu: Bojan Milutinović (vokal), Vladimir Milinković (vokal), Radovan Kusaković (gitara), Milan Savić (bas gitara) i Darko Lazić (bubnjevi).

Pored odličanog  i svežeg line-upa i muzičkog programa organizatori najavljuju i još poneko iznenađenje.

– Iskoristite lepo letnje veče i pridružite nam se na blagim padinama Rajca, nedaleko od Ljiga, Gornjeg Milanovca, Valjeva… – poručili su organizatori Rockosidbe.

Previous post

Zaboravite The Pirate Bay... Čuveni sajt za torentovanje rudari kriptovalutu sa vašeg računara

Next post

Dušan Jevtović Trio na Letnjoj sceni SKC-a Kragujevac

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *