Home»Muzika»Dušan Jevtović Trio na Letnjoj sceni SKC-a Kragujevac

Dušan Jevtović Trio na Letnjoj sceni SKC-a Kragujevac

4
Shares
Pinterest Google+
Dušan Jevtović/ Photo: Promo
Dušan Jevtović/ Photo: Promo

Dušan Jevtović nastupa na Letnjoj sceni SKC-a Kragujevac zajedno sa svojim trijom, koga još čine Vasil Hadžimanov i Asaf Sirkis, u petak, 13.jula sa početkom od 22:00 časa.

Inspirativna saradnja dvojice muzičara, gitariste Dušana Jevtovića i pijaniste Vasila Hadžimanova, protkana veštim Asafom Sirkisom na bubnjevima, rezultirala je zvukom progresivne muzike sa uzbuđenjem post-džeza.

Izbor da stvaraju bez bas gitare otvorio je nove dinamične mogućnosti i dozvolio gitari i klavijaturi slojevitu ekspresiju – Vasilova predivna klavirska arpeđa služe kao delikatni kontrapunkt Dušanovom sviranju.

Asafova izvedba je spoj prozračnosti Džona Kristensena i zavodljive moći vintiž Bili Kobama. Mini Moog Bass snažno zaokružuje Jevtovićeve lebdeće akrobacije i podržava Sirkisov beskompromisni gruv.

Orginalnosti i samouverenosti ovog projekta doprinelo je razmenjivanje individualne energije,dosta međusobnog slušanja i kreativno jedinstvo.

Drugo internacionalno izdanje Dušana Jevtovića za njujorškog progresivnog džez izdavača MoonJune može biti njegovo presudno izdanje koje će zaintrigirati sve pratioce gitarista Džona Aberkrombija, Džona Frušantea, Dejvida Torna, Nels Klajna, Džimija Hendriksa…

Cena ulaznica je  400 dinara, a za studente i đake je 200. Na dan koncerta cena će da iznosi 500 i 300 dinara. Uz kupljen CD “Live at home” ulaznica košta 700 dinara.

Previous post

Kosidba uz zvuke rokenrola... Druga Rockosidba 13. jula na Rajcu

Next post

Ničim izazvan Iskaz... Bendovi Iskaz i Ničim izazvan objavili zajednički singl "Okej, Okej"

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *