Home»Fun»ZVUČI BLESAVO, ALI… Od sad možete da pričate s knjigama

ZVUČI BLESAVO, ALI… Od sad možete da pričate s knjigama

3
Shares
Pinterest Google+
Knjige/Photo: Pixabay
Knjige/Photo: Pixabay

Na sajtu Talk to Books možete da popričate s knjigama. Pogledajte na koji način je moguće upotrebiti moderni AI softver za širenje znanja i ljudskog horizonta saznanja.

Na sajtu Talk to Books će vas sačekati pretraživač sličan onim na koje ste već navikli. Samo, kad u ovaj pretraživač upišete određenu izjavu ili pitanje, program veštačke inteligencije povezaće vašu rečenicu s navodima u velikoj bazi najrazličitijih knjiga koju ima na raspolaganju.

Tako ćete dobiti odgovor ili repliku u obliku citata iz beletrističkih ili stručnih knjiga iz celoga sveta. Ovaj interaktivni sajt razvio je Google Research.

Svakim novim unosom, veštačka inteligencija iza ovog pretraživača se nadograđuje i poboljšava kako bi još bolje razumela ljudsku komunikaciju i bila u stanju pružiti bolju repliku u budućnosti.

Knjige/Photo: Pixabay
Knjige/Photo: Pixabay

Za sad ova stranica funkcioniše samo na engleskom, ali postoje planovi proširivanja i na druge svetske jezike u budućnosti. Pretraživač ne traži na osnovu vašeg unosa jednostavno iste reči u svojoj bazi podataka. Umesto toga, veštačka inteligencija na osnovu vašeg unosa pokušava da “prepozna smisao” vašeg pitanja i ponudi adekvatan odgovor iz svoje riznice znanja.

Sistem je za sada u fazi testiranja, iako je dostupan javnosti. Zato neki njegovi odgovori još nisu savršeni, ali iz dana u dan sve više napreduje. Osim što vam nudi mnoštvo korisnih saveta i citata iz pera velikih svetskih mislilaca, zgodno je oruđe i za brzinsko pronalaženje knjiga ako se ne možete setiti imena autora ili naslova nekog dela.

HL/Izvor: blvd13.com

Previous post

Preminuo basista Alan Longmur, jedan od osnivača Bay City Rollersa... Poslednjih godina radio je kao - vodoinstalater

Next post

Supergrupa Prophets Of Rage predstavila singl "Heart Afire" i najavila novi album

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *