Home»Fun»I NEROĐENE BEBE ZNAJU ŠTA VALJA… Naučnici utvrdili da je pesma koju svi volimo hit i za bebe u maminom stomaku

I NEROĐENE BEBE ZNAJU ŠTA VALJA… Naučnici utvrdili da je pesma koju svi volimo hit i za bebe u maminom stomaku

6
Shares
Pinterest Google+
Queen, Bohemian Rhapsody/Photo: Promo
Queen, Bohemian Rhapsody/Photo: Promo

Već dugo se roditeljima savjetuje da svojim bebama puštaju Mocarta kako bi izrasle u pametne ljude. Ipak, malo ko se pitao kakvu muziku vole fetusi. Iako im slušni organi nisu još sasvim razvijeni, iako se još nalaze u utrobi drugog ljudskog bića, španski naučnici nisu se dali obeshrabriti pa su sproveli istraživanje kojim dokazuju da čak i nerođene bebe vole “Bohemian Rhapsody”, pesmu grupe Queen.

Studija sprovedena na Institutu Markez a predstavljena u Barseloni ispitala je slušalačke navike 300 fetusa “prenatalnog uzrasta između 18 i 38 nedelja”; koristili su “intravaginalne zvučnike”, a mi se samo nadamo da je to za majke bilo manje neprijatno nego što zvuči. Znaci stimulacije fetusa – plaženje jezika, otvaranje i zatvaranje usta – najčešće su beleženi pri slušanju legendarnog benda: čak 90% fetusa je reagovalo na “Boemsku rapsodiju”.

Reklo bi se da ima smisla, jer uz “operetski deo” počinje da pevuši 99.9% odraslih ljudi.

Na drugom mestu u pop kategoriji je “YMCA” grupe Village People, dok u kategoriji klasične muzike Mocart i Bah beleže rezultate daleko bolje od konkurencije.

Tradicionalna muzika iz indijskog odnosno afričkog podneblja se takođe navodi kao vrlo popularna među fetusima, koji iz nekog razloga loše reaguju na Adel, Šakiru, i Bee Gees.

Institut iznosi hipotezu po kojoj fetusi najlakše registruju zvuke visokog tonaliteta.

Kako kaže dr Marisa Lopez-Teihon, “kada se obraćamo novorođenoj deci, svi mi obično utanjimo glas. Uzrok tome je instinktivni osećaj po kom će bebe na takav zvuk bolje reagovati.”

Previous post

Frontmen Gunsa otkrio zašto je toliko "lud": Majci sam bio neželjeno dete, a otac i očuh su mi bili prava čudovišta

Next post

BAJAGA PRVI PUT NA EXITU... i još novih pojačanja na ADDICO FUSION BINI

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *