Home»Muzika»Demofest nije samo dobra svirka… Evo šta će se sve dešavati u dnevnom programu  od 19. do 21. jula

Demofest nije samo dobra svirka… Evo šta će se sve dešavati u dnevnom programu  od 19. do 21. jula

3
Shares
Pinterest Google+
Photo: Demofest
Photo: Demofest

Nakon što su otkriveni svi detalji glavnog dela jedanaestog po redu izdanja Demofesta, na red je došao i dnevni programa festivala, koji će i ove godine obilježeti bogat prateći sadržaj.

U okviru trodnevnog programa festivala, od 19. do 21. jula, posetioci u Kamenoj kući biće u prilici da uživaju svim čulima te tako da pogledaju zanimljive izložbene postavke, poslušaju aktuelne muzičke poslastice i prisustvuju raznovrsnim predavanjima i radionicama. I naravno sve to uz besplatan ulaz.

Dnevni program, u četvrtak 19. jula, započinje izložbenim postavkama “Demofest izložba kao brending” i “Muzika u očima Slobodana Raškovića”, koje će biti otvorene sva tri festivalska dana od 12.30 časova. Termin od 16.30 časova rezervisan je za promociju albuma “Ne pravdam se, već se ispovijedam”, banjalučkog muzičko-poetskog sastava Džez poezi kabare, koji čine Nebojša Kuruzović i Saša Berendika. Uz domaće bendove idu i najbolji domaći brendovi, pa ćemo se na ovoj promociji osvežiti uz Nektar pivo.

Organizatori su za kraj prvog dana, od 17.30 časova, pripremili radionicu, u kojoj će Nikola Jovanović održati predavanje o autorskim pravima u muzici.

Drugi festivalski dan, u petak 20. jula, od 16.30 časova, obeležiće promocija još jednog muzičkog prvenca. Tyger Lamb, drugoplasirani bend prošlogodišnjeg izdanja Demofesta, predstaviće svoj debitantski album “Born into This”. Na ovoj promociji ćemo proveriti i kakve fotografije pravi Huawei P20 sa novom Leica kamerom, koji je i službeni telefon festivala.

Istog dana, od 17.30 časova, uslediće radionica poznatog scenariste, glumca i muzičara Nikole Pejakovića Kolje, koji je ove godine jedan od članova žirija Demofesta.

Treći dan dnevnog programa, u subotu 21. jula, posvećen je promociji grupe Slonz, pobednicima Demofesta X, uoči njihovog nastupa na ovogodišnoj finalnoj večeri revijalnih izvođača. Prvoplasiranom bendu desetog Demofesta u Kamenoj kući od 16.30 časova pridružiće se i legendarni izdavač Zdenko Frljić.

Dnevni program zatvara predavanje i radionica Darka Rundeka, muzičara, pesnika, režisira i glumca, koji će se banjalučkoj publici predstaviti od 17.30 časova.

Za sve posjetioce dnevnog programa, tokom sva tri festivalska dana, obezbeđen je besplatan ulaz.

Festival se ove godine održava uz medijsku podršku portala Headliner.rs.

Previous post

Veliko finale Gitarijade u Zaječaru... Aleja velikana pobedila, Bili Ajdol raz-va-li-o!

Next post

KO NE SNIMI FILM PO STIVENU KINGU, DA MU CRKNE PEGLA... Ovog puta stiže evropska varijanta kultnog “Firestarter”

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *