Home»Muzika»IZ PEKAMA U SVET… Florence + the Machine imaju novi studijski album

IZ PEKAMA U SVET… Florence + the Machine imaju novi studijski album

3
Shares
Pinterest Google+
Florence + the Machine/Photo: Promo
Florence + the Machine/Photo: Promo

“Opet sam našla radost u pisanju muzike“.

Oovo je rečenica kojom je Florens Velč, frontmenka popularnog britanskog benda Florence + the Machine, opisala proces stvaranja četvrtog studijskog albuma, prikladno nazvanog “High As Hope“.

Album nas vodi kroz njene borbe sa disleksijom, anoreksijom, zavisnostima i promiskuitetom, ali završava njenim oslobođenjem.

Muziku je, kako kaže, ranije koristila da popuni praznine u sebi, a “High As Hope“ je proizvod nove, slobodne Florens. Pored Florens, koja je producent i tekstopisac svih deset pesama na albumu, kao izvršni producent se potpisuje i Emil Hajni, koji stoji iza debi albuma Lane Del Rej “Born To Die“.

Albumu su prethodili singlovi “A Sky Full Of Song“ i “Hunger“, a nedavno je objavljen i spot za novi singl “Big God“ na kom gostuje mag elektronske muzike Jamie xx kao i legendarni saksofonista Kamasi Vošington.

Na novim pesmama Florens je započela sa radom odmah po završetku “How Big, How Blue, How Beautiful“ turneje, samostalno i usamljeno u svom studiju u Pekamu, u južnom Londonu, uz tehničku pomoć dugogodišnjeg saradnika Breta Šoa.

– Taj studio nije najskuplji i najbolji studio na svetu, ali mi dopušta da radim pesme na svoj način – u studiju smo samo moj inženjer i ja, i imamo potpunu kreativnu slobodu eksperimentisanja s intrumentima i zvukovima, što i jeste moj autorski potpis; bez zadrške mogu da lupam po zidovima, loše sviram klavir i da budem apsolutno svoja.

Za Florence + the Machine ovo je četvrto po redu studijsko izdanje, a uz već pomenute muzičare u radu na pesmama su učestvovali i Sampha, Kelsey Lu i Tobias Jesso Jr. Objavu izdanja prati i velika svetska turneja – nakon nekoliko letnjih festivalskih nastupa, u septembru i oktobru ove godine će započeti severnoamerički deo “High As Hope“ turneje, nakon čega tokom novembra slede nastupi u Velikoj Britaniji i Irskoj.

 

Previous post

Bubnjar Foo Fightersa brutalno iskren: Alternativni rok je mrtav, mi smo samo gomila tata koji sviraju...

Next post

Guns N' Roses objavili demo snimak kultne balade "November rain"

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *