Home»Muzika»Homeland»Spremite se za novu generaciju rokerki… Završni koncert Rok kampa za devojčice 1. jula u Sremskim Karlovcima

Spremite se za novu generaciju rokerki… Završni koncert Rok kampa za devojčice 1. jula u Sremskim Karlovcima

2
Shares
Pinterest Google+
Rok kamp za devojčice/Photo: promo
Rok kamp za devojčice/Photo: promo

Posle prošlogodišnjeg uspešno realizovanog projekta, Rok kamp za devojčice se ove godine održava po drugi put od 25. juna do 1. jula u Sremskim Karlovcima.

Devojčice uzrasta od 10 do 14 godina iz cele Srbije koje vole rok i žele da sviraju u sopstvenom bendu nedelju dana će imati priliku da vežbaju gitaru, bas gitaru, klavijature i bubnjeve. Znanja koja već imaju će unaprediti kroz rad sa mentorkama – mladim muzičarkama sa domaće scene sa kojima će i navežbati pesme koje će izvesti na završnom koncertu,1. jula, kada se Rok kamp zvanično i zatvara.

– Na prvoj radionici bubnja mi je bilo teško i malo neobično, ali je već na drugoj bilo mnogo lakše pošto sam razumela šta treba da radim kad smo krenuli da učimo da sviramo pesmu – izjavila je jedna devojčica bubnjarka, učesnica ovogodišnjeg kampa.

Pored sviranja instrumenata, devojčice svakodnevno imaju priliku da prisustvuju edukativnim radionicama. Razgovor o tome kako drugarstvo, pažnja i ljubav (ne)treba da izgledaju i koje izbore smemo da pravimo uprkos očekivanjima vodile su devojke Sanja Pavlović i Jovana Markulić iz „Mogu da neću projekta“.

Rok kamp za devojčice/Photo: promo
Rok kamp za devojčice/Photo: promo

Radionicu live looping-a vodila je Tamara Ristić Kezz, kantautorka, a kako se pišu tekstovi devojčicama su pokazale kantautorka Bojana Vunturišević i dramaturškinja Minja Bogavac.

O značajnim ženama u istoriji popularne muzike devojčicama je govorila muzikološkinja Iva Nenič, dok će radionicu “Od klasike do rokenrola” voditi Nataša Tasić Knežević, operska pevačica. Zašto baš Rok kamp za devojčice tema je radionice naučnice Nađe Duhaček. Poslednjeg dana kampa, pred završni koncert, Jovana Coka Stanković devojčicama će poručiti “Stresa bez!”.

Završni koncert druge generacije Rok kampa za devojčice održaće se u nedelju 1. jula sa početkom u 13 časova na otvorenoj bini Ekološkog centra Radulovački (Mitropolita Stratimirovića 5, Sremski Karlovci), a publika će imati priliku da čuje šta su sve devojčice naučile nakon nedelju dana vežbanja, učenja i druženja.

Previous post

POČELA 52. GITARIJADA... Saxon održao lekciju iz profesionalizma, Psihomodo pop grejali publiku od ponoći

Next post

Poznata satnica koncerta Dubioze kolektiv u subotu na Tašu

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *