Home»Muzika»Homeland»Presing je ponovo drugačiji… Pesmom i spotom “Labudov sneg” bend najavio peti studijski album

Presing je ponovo drugačiji… Pesmom i spotom “Labudov sneg” bend najavio peti studijski album

2
Shares
Pinterest Google+
Presing/Photo: facebook@Grupa.Presing
Presing/Photo: facebook@Grupa.Presing

Grupa Presing objavila je novu pesmu i video spot “Labudov sneg”. Time je započelo izdavanje novog, petog studijskog albuma, koji će biti predstavljan javnosti u etapama, kao niz od četiri 3P-a (EP sa tri pesme).

U postjugoslovenskom prostoru teško je naći muzičku pojavu – autora ili bend – čiji zvuk sa svakim novim izdanjem doživljava takve promene kao što je slučaj sa grupom Presing. U najnovijoj fazi, Presing je još korak bliže nu-jazzu i post rocku.

Još jedno konstantno obeležje grupe Presing su vrhunski muzičari, koji daju obeležje estetici benda. U najnovijoj etapi, od 2014. godine do danas, pored osnivača grupe, pevača Kize Radovića i gitariste Vladimira Krakova, te bubnjara sa do sada najdužim stažem u bendu, Ernesta Džananovića, stalni članovi grupe Presing postali su Dušan Petrović (Plejboj, Fish in Oil, Dvojac bez kormilara…) i flautista Aleksandar Jovan Krstić (Ansambl Renesans). Obojica su multiinstrumentalisti. Petrović je u Presingu pretežno bas gitarista, što je uloga u kojoj je poslednji put viđen na albumu “Dum Dum” grupe Ekatarina Velika, dok Krstić u Presingu povremeno svira i tenor saksofon.

Presing/Photo: facebook@Grupa.Presing
Presing/Photo: facebook@Grupa.Presing

Audio zapis pesme “Labudov sneg” snimio je Marko Trbović u svom studiju u Novom Sadu, miks je obavio Vladimir Krakov, dok je inženjer masteringa bio Vladimir Krkljuš.

Video spot snimljen je u Beogradu, na lokacijama pored muzeja 25. maj, u Hajd Parku i u okolini Beogradskog sajma. Snimatelji spota su Božica Kuljiš i Filip Antonijević. Scenario, režiju i montažu potpisao je Vladimir Krakov. U glavnoj ženskoj ulozi pojavljuje se Jovana Ćopić.

Spot “Labudov sneg” predstavlja omaž kultnom naučnofantastičnom filmu “Zardoz” (1975) režisera Džona Burmena.

Previous post

Darko Rundek objavio ‘Pješčane oluje’ u susret seriji festivalskih nastupa u regionu

Next post

MUZIKA NAM ČUVA SRCE... Naučnici potvrdili ono što odavno znamo :)

2 Comments

 1. Vlee
  29/06/2018 at 5:39 pm — Reply

  Šteta što Krakov nema nameru da stavi tačku na rad ovog benda.Uzaludna, besmislena aktivnost

  • Bora
   30/06/2018 at 5:10 pm — Reply

   Zašto misliš da je njihova aktivnost “uzaludna i besmislena”? Samo zato što se tebi ne sviđa, ili je u pitanju nešto drugo?

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *