Home»Muzika»“Granice”… Evo kako zvuči “mračna strana” splitskog punk benda Špurijus

“Granice”… Evo kako zvuči “mračna strana” splitskog punk benda Špurijus

3
Shares
Pinterest Google+
Špurijus/Photo: printscreen
Špurijus/Photo: printscreen

Nakon prošlogodišnjeg singla “Apartmani”, pesma “Granice” drugo je izdanje Špurijusa s predstojećeg albuma, a nastala je kao poslednja pri uvežbavanju materijala za snimanje albuma, čak nije ni snimljena u pripremnoj demo-formi pa pomalo odudara od prepoznatljivog izraza benda.

Iz samog teksta vidi se da se radi o pomalo ciničnom komentaru poslednjih društveno-političkih zbivanja u užem i širem okruženju, a već poslovičnu zajebantsku crtu benda zamenila je nešto mračnija varijanta.

Spot je snimljen je ovog proleća u amfiteatru splitskog Doma mladih, gotovo potpuno neiskorištenom koncertnom prostoru velikog potencijala, a za celokupnu produkciju zaslužna je Sunčica Fradelić (Kino klub Split), uz tehničku asistenciju Hrvoja Cokarića.

Što se spomenutog albuma tiče, produkcija se otegla na više godinu dana zbog raznih nepredviđenih okolnosti, ali sve se lagano privodi kraju, trenutno je u fazi završnog miksa, a sve se odvija pod producentskom palicom Marka Perčića Sule u 3/4 Studiju Kocka u Splitu.

Album će se zvati “Masovni ukus”, a osim pesama sa prva dva singla (Apartmani i Granice), imaće još 13 uglavnom novih stvari i izaći će u izdanju perspektivne izdavačke kuće Juda Records.

Samim albumom će, uprkos nešto mračnijem i ozbiljnijem tonu “Granica”, ipak dominirati provereno efikasni tradicionalni punk rock elementi: dakle čvrsta ritam sekcija, brzi rifovi,  ironični tekstovi i melodični refreni, uz poneki akord akustične gitare i sintesajzera, koji je odsvirao Bruno Matijašević, a jednu su pesmu oplemenili i duvači iz splitskog benda Justin’s Johnson.

Album bi trebalo da bude spreman za izdavanje početkom jeseni, tako da se to jednogodišnje odlaganje nekako idealno poklopilo s obeležavanjem 20 godina neprekidnog delovanja benda.

 

 

Previous post

Poznata satnica koncerta Dubioze kolektiv u subotu na Tašu

Next post

SAD VIŠE NEMA DILEME... Bili Ajdol u subotu na Gitarijadi od 23h

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *