Home»Kult»Kako je Majkl Džekson pre devet godina zamalo ubio internet

Kako je Majkl Džekson pre devet godina zamalo ubio internet

2
Shares
Pinterest Google+
Majkl Džekson/Photo: printscreen
Majkl Džekson/Photo: printscreen

Vest o smrti kralja popa Majkla Džeksona, tog 25. juna 2009. zamalo je “srušila” internet. Da, internet, pre Kim Kardašijan, i to – stvarno. Mediji su pisali o tome da su zbog preopterećenosti na nekoliko sati “popadale” sve društvene mreže, Gugl, Tviter, svi sajtovi koji su među prvima objavili vest o srčanom udaru koji je sprečio “kralja” da se vrati sceni. Da nam demonstrira neki novi “Moonwalk”.

Čak su i njuz sajtovi koji su prvi objavili vest, među kojima i ozloglašeni TMZ, i čak – blog Perez Hiltona, bili su “oboreni” nekoliko sati.

– Negde između 14:40 i 3:15 danas (po lokalnom, pacifičkom vremenu), neki korisnici Google News imali su poteškoća sa pristupom rezultatima pretrage o vestima objavljenim o Majklu Džeksonu – rekao je portparol Gugla tada za CNET.

On je potvrdio i da su korisnici Google News imali problema sa potpunim pristupom servisu neko vreme. U jednom trenutku, Google Trends ocenio je priču o Majklu Džeksonu kao “vulkansku”.

I samo nekoliko sekundi otkako je oboren TMZ, poruke i tvitovi o pevaču su se udvostručili, i doveli do obaranja sajta. Fanovi su plakali, negodovali zbog “neslane šale”, pitali se da li je zaista istina da Majkla Džeksona više nema. Delovalo je kao grozna šala. Tako je mislio i Perez.

– Džekson je izveo sličan ‘trik’ kada je spremao svoj veliki HBO specijal ’95 i kada se srušio na probi. Ili laže ili se namerno razboleo, ali smo radoznali da li je u stanju da nastavi – napisao je na svom blogu.

Ali, kada su cenjeni LA Times i AP, otprilike dva sata posle TMZ, objavili tog 25. juna da je zaista u pitanju srčani udar, konfuzija je prerasla u histeriju. Bilo je, na neki način, teško poverovati u takvu vest. Toliko se toga desilo da je CNN istoga dana pisao o tome kako je kralj popa “umro i zamalo poveo internet sa sobom”.

I posle devet godina spekuliše se kako je kralj popa okončao život. Njegov doktor, Konrad Marej, optužen na četiri, a osuđen je na dve godine za ubistvo iz nehata, jer mu je prepisao preveliku dozu jakog sedativa propofola, a onda u ključnom trenutku napustio pacijenta, i ostavio ga da umre. Objavljivane su šokantne fotografije mrtvog kralja popa, poslednji razgovori, govorilo se o tome kako se prodica bori za njegovo nasledstvo, i evocirale priče o tome kako je imao jako, jako teško detinjstvo. Mnogo toga je onda počelo da isplivava. I sve stvari koje je trpeo od oca, ali i brojne optužbe da je seksualno zloupotrebljavao dečake. Ipak, ostala je ta priča da fanovi i dalje nisu ubeđeni u to kako je zaista umro.

Paris Džekson, ćerka jednog od najpoznatijih pop muzičara u istoriji, rekla je za Rolling Stone prošle godine da je njen otac ubijen. “Nagoveštavao je da postoje ljudi koji su protiv njega. Ponekad je govorio: ‘Ubiće me jednog dana'”, rekla je Paris.

– Očigledno je. Sve ukazuje na to. Možda zvuči kao teorija zavere i kao sra*e, ali njegovi pravi fanovi i svi u porodici to znaju. Bila je to nameštaljka.

Paris je imala 11 godina kada je Majkl Džekson umro od srčanog udara izazvanog smrtonosnom kombinacijom lekova. Paris krivi Mareja za smrt svog oca, ali smatra da se iza kulisa dešavalo nešto još groznije i zahteva pravdu.

– Ovo je kao partija šaha i ja pokušavam da je odigram kako treba. To je sve što trenutno mogu da kažem o tome – rekla je ona.

HL/Izvor: nedeljnik.rs

 

Previous post

Linč iznenada promenio ploču: Tramp bi mogao da bude jedan od najvećih predsednika...

Next post

"Probudila" se Adel... Britanska pevačica počela da radi na novom albumu

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *