Home»Muzika»Završen osmi Arsenal fest, junaci treće večeri Plavi orkestar, Morcheeba i Enter Shikari

Završen osmi Arsenal fest, junaci treće večeri Plavi orkestar, Morcheeba i Enter Shikari

3
Shares
Pinterest Google+

Plavi orkestar, trip-hop pioniri Morcheeba i britanski pank-rok sastav Enter Shikari obeležili su treće i poslednje veče osmog Arsenal festa.

Najveći broj posetilaca privukao je upravo program poslednje večeri festivala, te je prema podacima organizatora u Kneževom arsenalu bilo oko 9.000 ljudi, najviše, čini se, na koncertu Plavog orkestra, ali veliku pažnju privukli su i Enter Shikari, koji je prvi put nastupio u Srbiji i Morcheeba, koji su treći put došli u Srbiju i to sa novim albumom.

Plavi orkestar/ Photo: Marko Obradović Edge
Plavi orkestar/ Photo: Marko Obradović Edge

Frontemen Plavog orkestra Saša Lošić rekao je da koncert na Arsenal festu doživljavaju kao gostovanje u epicentru alternativne kulture i izrazio nadu da neće “svojim lakim tonovima ošteti auru festivala”.

Publika je horski pevala “Fa fa fašista”, “Ljubi se istok i zapad”, “Odlazim”, “Ako su to samo bile laži”, “Sava tiho teče”, “Bolje pijan nego star”, “Kaja”, “Lovac i koštuta”, “Suada”…

Enter Shikari/ Photo: Marko Obradović Edge
Enter Shikari/ Photo: Marko Obradović Edge

Pokazalo se i da Enter Shikari ima svoje fanove u Kragujevcu, ali i mnogo onih koji su bili radoznali da ih prvi put čuju, te su nakon poznatih numera “The Last Garrison”, “Anything Can Happen in the Next Half Hour”, “Destabilise” i nekoliko sa novog albuma “The Sights”, “Airfield”, “Rabble Rouser”, tražili još.

Na pozivu zahvalili su članovi “Morcheebae, koje je publika sa oduševljenjem dočekala i podsetila se numera “Never Undo”, “Friction”, posebno euforično reagujući na “Otherwice” i “Never an easy way”.

E-play/ Photo: Marko Obradović Edge
E-play/ Photo: Marko Obradović Edge

Disciplina A Kitsshme zatvorila je Main stage osmog Arsenala, dok su na Gardenu svirali Organizam, Straight Mickey and the Boyz, Propaganda 117, Letu štuke, Stereo Banana, E-Play i Marko Luis.

Ovako je bilo na zavtšnoj večeri Arsenal festa u Kragujevcu…

 

 

Previous post

Čuveni Nik Kasavetes režira novi film o Ramonesima

Next post

Irski ples na beogradski način... Evo kako je bilo na nastupu Erin’s Fiddle u UK Vlada Divljan

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *