Home»Muzika»Koncert na Zidiću… Svetski dan muzike, Turisti i vi…

Koncert na Zidiću… Svetski dan muzike, Turisti i vi…

3
Shares
Pinterest Google+
Photo: Promo
Photo: Promo

Koncerti na Zidiću, koje Dom omladine Beograda već nekoliko sezona organizuje na Platou Milana Mladenovića, postali su nezaobilazna tačka susreta svih generacija u vrelim letnjim večerima.

U novoj sezoni, počevši od Praznika muzike koji se 21. juna obeležava u čitavom svetu, biće predstavljene nove grupe ali i stari znanci sa domaće scene.

Čast da otvore ovogodišnju sezonu koncerata pripala je bendu Turisti koji će nastupiti u četvrtak od 20:00 časova.

Turisti/ Photo: Facebook @grupaTuristi
Turisti/ Photo: Facebook @grupaTuristi

Turisti su hard-pop bend iz Beograda, koji predstavlja veliko osveženje na sceni, kako su zaključili publika i kritika, posle njihovog debi nastupa u Domu omladine Beograda u decembru prošle godine.

Boško Bole Mijušković, basista beogradske grupe Straight Mickey and the Boyz, takođe i član ritam sekcije Škrtica, uhvatio se u koštac sa još jednim izazovom i oformio novu grupu, koja se ističe svojom eklektičnom estetikom i snažnim stavom, nalik na nekadašnje “novotalasne grupe”.

Bend je nastao pod okriljem “porodične manufakture Mijušković”, a Boško i njegov brat Nikola za svega nekoliko dana stvorili su sve numere za objavljeni debi album “Levo ili desno”.

Inspirisani delta bluzom, Bo Didlijem i ranim rokenrolom, Turisti se ne plaše putovanja po svim podžanrovima rok muzike koje su uticale na Boleta.

I pank, i hardkor i postpank kao žanrovi iz kojih je potekao, ali i mračnija i sirovija bluz i džez muzika, eksperimentisanje sa afričkim i avangardnim ritmovima i kompjuterski programiranom muzikom… čine Turiste jedinstvenom pojavom na muzičkoj sceni Beograda.

Vidimo se na Zidiću!

 

Previous post

Predstava "Bez pogovora" 20. juna u Kulturnom centru Čukarica

Next post

"Nedelja kad je otišao Hase 2"... Premijera nove pesme i spota Dr Neleta Karajlića na Mundijalskom trgu

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *