Home»Muzika»Kalemegdanski sutoni Muzičke omladine Beograda od 21. juna do 9. jula

Kalemegdanski sutoni Muzičke omladine Beograda od 21. juna do 9. jula

4
Shares
Pinterest Google+

Festival Kalemegdanski sutoni Muzičke omladine Beograda počinje 21. juna (na Svetski dan muzike) u 19:00 časova, svečanim koncertom na platou ispred Vojnog muzeja na Beogradskoj tvrđavi.

Festival će biti održan od 21. juna do 9. jula 2018. godine na tri lokacije (plato ispred Vojnog muzeja, umetnički paviljon “Cvijeta Zuzorić”, galerija ULUS u ulici Kneza Mihaila br. 37).

Festival Kalemegdanski sutoni predstavlja važan korpus nematerijalnog beogradskog i srpskog nasleđa u oblasti kulture i umetnosti. Osnovao ga je 1968. godine pijanista i dugogodišnji predsednik Muzičke omladine, Dušan Trbojević.

Po rečima osnivača “iskorišćena je lepota drevnog Kalemegdana i našeg Beograda u nejlepšem trenutku koji se može doživeti na Kalemegdanu: pri zalasku sunca”.

Ove godine, festival Kalemegdanski sutoni, ulazi u šestu deceniju postojanja, kao jedna od prvih manifestacija na otvorenom, koju beogradska publika svake godine prepoznaje kao svojevrsni zaštitni znak Muzičke omladine Beograda.

Festival je posvećen širokom auditorijumu, bez obzira na starosnu dobu ili obrazovnu strukturu.

Fokus je na ciljnoj grupi koja ima afinitete prema umetničkim sadržajima, ali i svima onima koji su zainteresovani da prošire svoje vidike, kao i da uživaju u najrazličitijim kulturnim sadržajima visokog nivoa i kvaliteta.

Svake godine, tokom trajanja festivala Kalemegdanski sutoni, koncerte i dešavanja isprati više od dve hiljade ljudi. Ulaz na sve koncerte je slobodan.

Photo: Promo
Photo: Promo
Previous post

Otkrivamo... Evo šta ustvari znače maske benda Hollywood Undead

Next post

DANAS JE DAN, SUNCEM OBJASAN... Blaža objavio novu verziju "Allez Allez 2018"

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *