Home»Muzika»Igra šarma uz ritam bluza sa Lordom Bishopom u Svilajncu

Igra šarma uz ritam bluza sa Lordom Bishopom u Svilajncu

5
Shares
Pinterest Google+
Lord Bishop Rocks/ Photo: Facebook @lordbishoprocks.official
Lord Bishop Rocks/ Photo: Facebook @lordbishoprocks.official

U okviru balkanske turneje tokom koje je obišao zemlje regiona – Mađarsku, Hrvatsku, Srbiju, Bugarsku i Rumuniju u Svilajncu nastupio je Lord Bishop Rocks.

Njujorškoj rok atrakciji društvo na turneji je pravio Dr. Crazy – one man bend iz Sao Paola. Pomenuti koncert održao se u Lobi baru organizaciji UG Rođen Negde Dole u sklopu projekta “Igra šarma uz ritam bluza” .

Dr. Crazy/ Photo: Promo
Dr. Crazy/ Photo: Promo

Za otvaranje koncerta i zagrevanje publike bio je zadužen Dr. Crazy one man bend. Ovaj brazilac u  svojoj biografiji ima brojne nastupe, snimljene ploče i odsvirane turneje i festivale sa mnogim bendovim iz Sao Paola u kojima je svirao i svira.

Od 2015. godine nastupa i samostalno pod imenom Dr. Crazy one man band. Njegova muzika je spoj garažnog punka i bluza, pesme su autorske a njegov performans i minimalističan zvuk  gitare, prate semplovi na matrici.

Uvežbani Brazilac dominiro je scenom, a njegov nastup od 30 minuta dopao se svilajnčanima.

Lord Bishop Rocks/ Photo: Promo
Lord Bishop Rocks/ Photo: Promo

Lord Bishop Rocks, dvometraš iz Bronksa koji od 1991. živi u Evropi, od samog starta počeo je žestoko. Fuzija fanka, soula i panka, ili kako on zove svoj muzički stil “motorfunk” oduševila je publiku. Opštem utisku svakako je doprineo i njegov izražen scenski nastup, način sviranja a la Džimi Hendriks i upečatljiv stajling.

Pratnja Lordu Bishopu bili su već pomenuti Dr. Crazy (sada u ulozi basiste) i sjajni bubnjar Luiz Eduardo. Svirali su “Driving While Black”, “Poor Boy”, “Wax”… a kraj svake pesme praćen je ovacijama prisutnih.

Koncert je trajao više od sat vremena. Posle nastupa, Lord Bishop je nastavio druženje sa publikom.

Za mnoge je ovo bila najbolja svirka do sada održana u Svilajncu. Poseta na koncertu je bila odlična (više od pedeset ljudi), ako se uzme u obzir da se radilo o nedelji. Ceo događaj ispratila je TV-Centar, a  emitovana je i kratka reportaža.

M. Marković

Previous post

Okupili se The Smashing Pumpkins (bez Darsi) i predstavili novu pesmu "Solara"

Next post

Rošin Marfi novo ime Belgrade Beer Festa

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *