Home»Life Story»ONA JE ŽIVELA ROKENROL… Ja sam bila Foxy Lady, ali odbila sam Hendriksa, Džimi Pejdž je bio ljubav mog života

ONA JE ŽIVELA ROKENROL… Ja sam bila Foxy Lady, ali odbila sam Hendriksa, Džimi Pejdž je bio ljubav mog života

3
Shares
Pinterest Google+
Pamela Des Bares /Photo: facebook@Pamela Des Barres
Pamela Des Bares /Photo: facebook@Pamela Des Barres

Amerikanka Pamela Des Bares jedna je od najpoznatijih grupi devojaka svih vremena. U svoje vreme zabavljala se s rokenrol bogovima kao što su Džimi Pejdž. Robert Plant, Mik Džeger. Frenk Zapa… Prvi put objavljena pre 30 godina, njena knjiga “Ja sam s bendom” ponovno se izdaje s novim pikanterijama.

Njen prvi slavni dečko bio je Kit Mun, bubnjar benda The Who. S njim je upoznao rođak Keptin Bifhart, takođe roker.

– Kit je voleo igrice. Jednom sam bila bogata starija dama koja traži mladog pastuva, a drugi put prostitutka, a on nevinašce iz malenog grada. Uzimali smo puno tableta, a on je pio votku kao da umire od žeđi.

 

Mogao je da bude blesav, ali imao je i tamnu stranu. Jedne noći probudio se u užasu i počeo da plače. Govorio je da je ubica. Nije mogao sebi oprosti što je slučajno pregazio čoveka autom. Mislio je da je kriv za njegovu smrt jer je bio nadrogiran – kaže Pamela, koja tvrdi kako je odbila da spava s Džimijem Hendriksom.

– Plesala sam u kratkom filmu koji su snimali. Ja sam bila Foxy Lady. Imala sam kratku haljinu i plesala sam oko benda. Hendriks mi se nabacivao i nemoguće je opisati njegovu harizmu. Nisam spavala s njim jer sam imala samo 17 godina – kaže.

 

S Džimom Morisonom se, kaže, samo ljubila.

– Sećam se da sam pomislila: ‘Ovo je najlepši čovek koga sam ikada videla.’ Bio je toliko predivan, sve na njemu bilo je savršeno – kaže. S Mikom Džegerom kratko je bila u vezi. Ali, ljubav njenog života bio je Džimi Pejdž, gitarista Led Zeppelina.

– Bio je tako romantičan. Zbog njega bih se osećala kao jedina žena na svetu. Vodio me svuda. Jednom sam stajala pored pozornice na koju je Džimi uleteo s gitarom pred 80.000 fanova. Osećala sam se skoro kao deo benda. Cure u publici su mogle da me vide i pitale su se s kojim od njih spavam i ja sam bila tako ponosna. Bila sam upravo ono što sam htela da nudem – devojka glavnog gitariste najvećeg rokenrol benda na svetu – ispričala je Pamela.

 

Nakon što je objavila memoare, mnogi su je optužili za nemoral i nazivali je droljom.

– Ljudi vole da osuđuju. Tako su ukočeni kad se radi o seksu, to je grozno. Nisam bila nikakva žrtva, dobila sam puno iz tih veza. Žene koje na pozornici vide nekoga ko ih inspiriše i nakon toga budu s njim – to je ultimativni feministički akt, zar ne? Za mene je dobar seks kao da si dotaknuo Boga i imala sam sreće da sam ga doživela i pisala o tome otvoreno i veselo, dok mnoge žene nisu – napisala je danas 69-godišnja Pamela.

Pamela Des Bares /Photo: facebook@Pamela Des Barres
Pamela Des Bares /Photo: facebook@Pamela Des Barres

HL/100posto.hr

Previous post

NEKO KOGA SMO NEKAD ZNALI... Evo gde je i zašto nestao Gotje

Next post

"Lines In Sand"... Koncertna promocija novog albuma Vasil Hadžimanov Benda u Bitefartcafeu

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *