Home»Kultura»Pozorište»Završen 3. Štrih fest… Nagrade i predstava “Dobri čovek” za kraj pozorišnog festivala u KC Čukarica

Završen 3. Štrih fest… Nagrade i predstava “Dobri čovek” za kraj pozorišnog festivala u KC Čukarica

3
Shares
Pinterest Google+

Sinoć je, svečanom dodelom nagrada i izvođenjem revijalne predstave “Dobri čovek” u Kulturnom centru Čukarica završen 3. pozorišni festival  Štrih fest.

Ove godine, u takmičarskom delu festivala učestvovale su tri predstave: “Pre rata” (pozorišna trupa Artisti), “Pidžama za šestoro” (studenti glume Univerziteta Sinergija), i “Poziv na pogubljenje” (amaterski ansambl Studija BIS).

Glavnu nagradu Kulturnog centra Čukarica – Gran-pri festivala, koja se dodeljuje za najbolje integrisani tekst, dobila je predstava “Pre rata”, u režiji Sofije i Isidore Ristić.

Photo: Promo
Photo: Promo

Članovi ovogodišnjeg žirija, Dragan Jovičić Jović, reditelj, Milan Lukić, pesnik, i predsednikžirija, GoranCvetković, pozorišnireditelj i kritičar, pored glavne nagrade dodelili su i:
– Nagradu za najbolju epizodnu mušku ulogu, povelju Vitez Žarko, gumacu Nemanji Puvači, za ulogu Proke u predstavi “Pre rata”
– Nagradu za najbolju epizodnu žensku ulogu, povelju Viteško srce, glumici Isidori Milinović, za ulogu Suzet u predstavi “Pre rata“
– Nagradu za najbolju mušku ulogu, povelju Milan Srdoč, glumcu Vuku Obućini za ulogu Agatona Arsića u predstavi “Pre rata”
– Nagradu za najbolju žensku ulogu, povelju Olivera Marković, dglumici Ani Vučić, za ulogu Žaklin u predstavi “Pidžama za šestoro”

Ovaj, po mnogo čemu neobičan i jedinstven festival, zamišljen je kao festival predstava nastalih od odbačenih, odnosno štrihovanih delova teksta. Predstavlja vrlo kreativnu zamisao, koja podstiče sagledavanje scenskog prostora i vremena, umetničkog sadržaja i forme, u ključu posmodernog stvaralaštva.

Previous post

(NE)NORMALNI I SAVRŠENI MARGINALCI gosti na rođendanskom koncertu Hladnog piva 26. maja na Kališu

Next post

Šon Pol poslao video pozdrav srpskim fanovima pred dolazak u Beograd

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *