Home»Muzika»Monday Blues 21. maja na Platou Milana Mladenovića

Monday Blues 21. maja na Platou Milana Mladenovića

3
Shares
Pinterest Google+
Photo: Promo
Photo: Promo

Dom omladine Beograda nastavlja serijal low-noise bluz koncerata na Platou Milana Mladenovića 21. maja od 21:00 čas nastupom dvojca koji stoji iza projekta “The Untouchablues” i rok sastava “Nesalomivi”: Aleksandar Đukić (bas, vokal) i Bojan Vulin (gitara, vokal).

U intimnoj izvođačkoj formi, sa sopstvenim čitanjem najrafiniranijih bluz autorskih opusa, ovaj Monday Blues duo nastupa u okviru ciklus bluz programa u 2018. godini, kojima Dom omladine Beograda afirmiše ponedeljak kao programski dan.

Njihovi heroji su legendarni Robert Johnson, Elmore James, Big Bill Broonzy, Otis Rush, Sonny Boy Williamson…

– Od svih bluz autora verovatno nam najviše znači Peter Green, čiju muziku najbolje osećamo. On je umeo da crni blues izvodi na samosvojan način i doda mu jednu emotivnu komponentu koje verovatno ni sami originalni bluz autori nisu bili svesni, a to je izvesna spiritualnost te muzike i neobična toplina, u jednom relaksiranom maniru koji je Greena odvajao od glasnih hard-bluz rokera njegovog vremena. Verovatno se zato malo ljudi usuđuje da svira Greenove kompozicije, jer nije nimalo lako, a za nas je upravo to veliko uživanje i pravi izazov! Mi inače naglasak stavljamo na jedno vrlo intimno izvođenje bluza u verzijama koje nisu puke reprodukcije poznatih standarda. Od početka smo se trudili da se prema izabranom bluz repertoaru odnosimo kao prema pesmama koje smo sami napisali. Dakle upijamo ih – poistovećujemo se sa njima, svesno ili nesvesno ih personalizujemo i tek onda one izlaze iz nas na način kako to radimo – kaže Aleksandar Đukić.

Ako ste fan ovog muzičkog žanra svratite na prijatno druženje i putovanje kroz jednu ličnu istoriju bluza, ponedeljkom uveče na popularnoj letnjoj sceni Doma omladine Beograda.

Previous post

KONAČNO POTVRĐENO: Saxon headliner prve večeri 52. Gitarijade u Zaječaru

Next post

Rock5Roll Fest... Takmičenje srednjoškolskih bendova uz specijalne goste - Zemlju gruva i Psihobilje

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *