Home»Muzika»Homeland»Etno-džez gitarista Acart objavio live album “Studio Sessions”

Etno-džez gitarista Acart objavio live album “Studio Sessions”

3
Shares
Pinterest Google+
Aleksandar Mitrović - Acart/ Photo: Promo
Aleksandar Mitrović – Acart/ Photo: Promo

Srpski gitarista Aleksandar Mitrović – Acart objavio je novi EP pod nazivom “Studio Sessions” za izdavačku kuću Lampshade Media.

Kao najavu ovog izdanja Aleksandar je u januaru objavio dva snimka iz studija, a pre nekoliko dana i video za numeru “Detlić”.

Acart je u pratnji svog benda kompletan material snimio u studiju 3×2 gde su sve kompozicije odsvirali “u jednom dahu” uživo.

Aleksandar Mitrović - Acart/ Photo: Promo
Aleksandar Mitrović – Acart/ Photo: Promo

Aleksandar Mitrović je etno džez albumom “Ćiril Method”, objavljenim u novembru prošle godine, debitovao na autorskoj muzičkoj sceni.

Muzikom se bavi još od detinjstva, a diplomirao je na Fakultetu Muzičke Umetnosti posle čega je nastupao sa mnogim bendovima i izvođačima: Dado Glišić, Milena Vučić, Željko Vasić, Saša Vasić, Marko Louis…

Autor je satiričnog muzičkog bloga “Praktikum za muzičare 22. veka”, piše recenzije albuma i kolumne za world music časopis “Etnoumlje” i objavio je knjigu poezije “Simfonija kiša”.

Previous post

Naxatras ponovo u Novom Sadu... Grčki bend stiže 16. novembra u Fabriku

Next post

OVA ZVUČNA ZAGONETKA JE SLUDELA SVET... Evo u čemu je fazon

0

  1. Verdi
    17/05/2018 at 12:18 pm — Reply

    Bas i bubanj čuto već milion puta, gitara… onako… šta fali srpskoj muzičkoj sceni? Malo više autentičnosti a ne da sviramo kao i mnogi po oprobanom receptu.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *