Home»Muzika»Da li ste spremni za rođendansko slavlje… Atheist Rap proslavlja 29. godina koncertom u Barutani

Da li ste spremni za rođendansko slavlje… Atheist Rap proslavlja 29. godina koncertom u Barutani

3
Shares
Pinterest Google+
Atheist Rap/ Photo: Mikica Andrejić
Atheist Rap/ Photo: Mikica Andrejić

Novosadska pank rok bend Atheist Rap proslaviće 29. rođendan koncertom u Barutani 19. maja, od 21:00 čas.

Te večeri beogradska publika će na jednom mestu čuti sve pesme sa prva tri albuma, zahvaljujući čijoj autentičnosti su i postali prepoznatljivi u Srbiji i širom regiona – “Maori i crni Gonzales” (1993), “Ja Eventualno Bih Ako Njega Eliminišete” (1995) i “II liga zapad” (1998).

Među pesmama iz devedesetih godina prošlog veka, koje će se čuti te večeri na Kalemegdanu, pored legendarne trilogije – “Blu trabant”, “Wartburg limuzina” i “Car core”, naći će se i “Ljubav”, “Štrikanje”, “Sarajevo”, “Pomoćni đubre”, “U zmajevom gnezdu”, “Ora je pravi način da…”, “Godina kulture”, “Odlazim”, “Radio drama”, “Fatamorgana”, “Zapadna Evropa”, “Dr. Pop”…

Atheist Rap/ Photo: Promo
Atheist Rap/ Photo: Promo

Atheist Rap, poznati po sarkastičnom humoru i društveno angažovanim tekstovima, do sada su objavili šest studijskih albuma, koncertni DVD i monografiju izdatu povodom 20. rođendana, a pred nastup u Barutani poručuju:

– Rođendanski koncert će biti održan u čast naše publike, koja nas bodri tokom svih ovih 29 godina i bez koje ne bismo danas bili tu gde jesmo. Upravo zbog njih ovog puta sviraćemo samo pesme sa prva tri albuma, uz koje smo odrastali i koje su pomogle nama, a verujemo i publici, da lepše i lakše preživimo krizne i ratne godine. Dvadeset godina je prošlo od objavljivanja trećeg albuma, ozbiljna je to vremenska distanca. Tokom nedavno održane evropske turneje “No borders tour” prilazili su nam ljudi koji žive u dalekom inostranstvu i govorili su nam da će doći na naš beogradski koncert. Tek smo tada shvatili koliko je ideja o ovakvom koncertu zapravo značajna. Biće to za nas, a verujemo i za publiku, vrlo poseban koncert, koji će nas sećanjem vratiti u neko srećnije vreme kada smo zajedno bili svi, koje nijedna slika, nijedna pesma ne mogu vratiti.

Inače, tokom jeseni fanove grupe Atheist Rap očekuje split LP ploča sa Defenders of the Universe, na kojoj će se naći po šest pesama oba benda. Saradnja ovih sastava traje godinama, a članovi nemačke grupe učestvovali su u sve tri prethodne evropske turneje.

Ulaznice  za rođendanski koncert grupe Atheist Rap, u produkciji Strangefeara, možete nabaviti po promo ceni od 800 dinara, na svim prodajnim mestima Eventima i Gigstixa.

Previous post

Uz "Pidžamu za šestoro", smeh i ovacije završeno drugo veče Štrih festa u KC Čukarica

Next post

Arsenal dobija svoj filmski festival muzičkih dokumentaraca

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *