Home»Muzika»Provedite Dan fascinacije biljkama uz Ljubičice… Elektro bluz dvojac 12. maja u KC Grad

Provedite Dan fascinacije biljkama uz Ljubičice… Elektro bluz dvojac 12. maja u KC Grad

4
Shares
Pinterest Google+
Photo: Promo
Photo: Promo, Bojan Stanojević

U okviru programa Dan fascinacije biljkama, 12. maja u Kulturnom centru Grad, kao muzička podrška nastupa sastav Ljubičice. Elektro bluz duo iz Pančeva, autori i producenti, Stevanović/Stevanović, već gotovo deceniju predstavljaju nezaobilazni deo regionalne alternativne muzičke scene.

U saradnji sa desetinom vrhunskih muzičara, izvode najrazličitije koncertne eksperimente, od elektro-scenskih spektakala do intimnih akustičnih nastupa.

Scenski debi njihove muzike osvojio je prvu nagradu na takmičenju bendova Tvoj Zvuk, a već naredne godine proglašeni su za najperspektivniji mladi bend od strane magazina Popboks.

Od tada su objavili tri albuma, dva EP izdanja i četiri singla, uz brojne saradnje sa muzičarima širom sveta, i nastupali na gotovo svim većim festivalima u regionu.

Ljubičice/Photo: Promo, Bojan Stanojević
Ljubičice/Photo: Promo, Bojan Stanojević

U svom novom projektu, koji će predstaviti publici tokom Prolećne turneje, kao i u okviru Dana fascinacije biljkama, grade neobični spoj savremenog i retro zvuka.

Moderni bitovi i gitare iz šezdesetih, uz bogat muzički jezik kojim najčešće govore o svakodnevnim temama. U svoj elektronski gruv ubacuju elemente novog talasa, bluza i Tintinabulija.

Koncert sastava Ljubičice počinje u 21:00 čas, a ulaz je slobodan.

Previous post

Vratili se Kelti... Grupa Orthodox Celts vratila se sa prvog putovanja po Irskoj

Next post

OK, NISU QUEEN, ALI DOBRI JESU... Evo kako je bilo na koncertu Queen Real Tribute benda u Sava centru

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *