Home»Muzika»OK, NISU QUEEN, ALI DOBRI JESU… Evo kako je bilo na koncertu Queen Real Tribute benda u Sava centru

OK, NISU QUEEN, ALI DOBRI JESU… Evo kako je bilo na koncertu Queen Real Tribute benda u Sava centru

6
Shares
Pinterest Google+
Queen Real Tribute/Photo: AleX
Queen Real Tribute/Photo: AleX

Queen Real Tribute bend priredio je u sredu uveče Beograđanima “Queen Symphony Show” i za fanove legendarne britanske grupe sigurno nije bilo boljeg mesta na planeti gde se u tom momentu moglo biti.

Ako zanemarimo standardne srpske koncertne probleme, kao što su 45 minuta kašnjenja s početkom i mikrofoni koji prestaju da rade usred pesme (pitanje je samo da li nam se stalno ponavljaju jer ih zanemarujemo – nap.a.t),  bila je to jedna više nego solidna tribute svirka. Čak i nešto više od toga.

Od prve (“Flash”), do poslednje (“We Are The Champions”) pesme, Queen Real Tribute bend je uz sjajnu podršku simfoničara iz Muzikona vozio kroz bezvremene hitove Fredija i ekipe uigrano i žestoko, u svakoj pesmi dokazujući da su se dobrano potrudili da do detalja skinu i scenski nastup i virtuoznost Meja, Dikona, Tejlora i, naravno, Merkjurija.

Queen Real Tribute/Photo: AleX
Queen Real Tribute/Photo: AleX

Ipak, utisak večeri je – publika. Kad na tribute koncert dođeš neopterećen poređenjem s originalom, onda imaš priliku da uživaš. A beogradska publika je učinila upravo to. Sve vreme na nogama, s horskim pevanjem i spontanim vrištanjem, dlanovima koji daju ritam i energijom koja je skoro mogla da se opipa, publika je koncertu dala onaj neophodni “Soul Touch” posle kojeg može da se kaže… uh, ovo je bilo baš dobro.

Ok, nije Queen,  ali je stvarno bilo dobro.

A. S. I.

Queen Real Tribute/Photo: AleX
Queen Real Tribute/Photo: AleX
Previous post

Provedite Dan fascinacije biljkama uz Ljubičice... Elektro bluz dvojac 12. maja u KC Grad

Next post

NOVI SAD PROSLAVIO DAN POBEDE I EVROPSKU TITULU EXITA... a noć je bila duga i - glasna

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *