Home»Film»FOLIRANTI ZA OSKARA… Američka filmska akademija izbacija Roman Polanskog i Bila Kozbija

FOLIRANTI ZA OSKARA… Američka filmska akademija izbacija Roman Polanskog i Bila Kozbija

4
Shares
Pinterest Google+
Roman polanski, Bil Kozbi/Photo: Youtube printscreen
Roman Polanski, Bil Kozbi/Photo: Youtube printscreen

Upravni odbor Američke filmske akademije, koja dodeljuje prestižno filmsko priznanje Oskar, isključila je iz članstva Bila Kozbija i Romana Polanskog.

Američka filmska akademija saopštila je u četvrtak da se njen upravni odbor sastao u utorak uveče i glasao o njihovom statusu u skladu sa standardima o ponašanju, prenosi AP.

Režiser i glumac Roman Polanski se u SAD vodi kao begunac nakon što se izjasnio kao kriv za nezakonit seksualni odnos sa maloletnim licem, a zatim je pobegao iz SAD 1978.

Komičar Bil Kozbi je prošle nedelje osuđen po tri tačke optužnice za drogiranje i zlostavljanje svoje nekadašnje prijateljice Andree Konstand 2004. godine. Konstand je jedna od 50 žena koje su optužile Kozbija za seksualni napad.

Američka filmska akademija, koja stoji iza dodele Oskara, prethodno je u oktobru izbacila iz svog odbora holivudskog producenta Harvija Vajnstajna zbog skandala o zlostavljanjima koji je izazvao osude u Americi i šire i pokrenuo kampanju #MeToo.

U toj kampanji su žrtve seksualnih napada i zlostavljanja počele masovno da stavljaju taj haštag na društvenim mrežama i otkrivaju identitet osoba koje su ih napale.

Previous post

Labrinth, Sia i Diplo oformili supergrupu LSD, a prvi singl je "Genius"

Next post

Repetitor predstavio animirani spot za "Kralja ničega"

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *