Home»Muzika»“Sloboda” je na slobodi… E-Play promovisao novi album u Parobrodu

“Sloboda” je na slobodi… E-Play promovisao novi album u Parobrodu

4
Shares
Pinterest Google+
E-play/ Photo: Long Play
E-play/ Photo: Long Play

Beogradski alternativni bend E-Play objavio je danas album “Sloboda”, koji se pored digitalnih platformi može naći na CD-u u izdanju promoterske kuće Long Play.

-“Sloboda” je definitivno naš najozbiljniji poduhvat do sada i to u svakom smislu, od tekstualnog, muzičkog, pa do produkcije. Ne znam da li je naš najbolji album, ali je svakako najzreliji. Publika sama treba da proceni gde je njegovo mesto u našoj diskografiji – istakla je pevačica, basista i autor pesama Maja Cvetković.

Album je danas predstavljen na promociji u Ustanovi kulture Parobrod (bašta kafea Das Boot) gde su njegovih svih sedam pesama prvi mogli da čuju novinari, saradnici i prijatelji benda E-Play (pomenimo od prisutnih producenta “Slobode” Voju Aralicu, zatim Žiku Jelića, Uroša Đurića, Nikolu Čuturila-Čuturu, Petra Janjatovića, Aleksandra Žikića…).

Maja Cvetković i Žika Jelić/ Photo: Časlav Petrović
Maja Cvetković i Žika Jelić/ Photo: Časlav Petrović

– Ušli smo u studio sa Vojom u oktobru 2016. godine. Vojo hvala ti, uradio si posao maestralno. Nisam srela takvog profesionalca kao što je njegov asistent i snimatelj Sanja Đuričić, koja je bila velika podrška. Inače, svi smo zajedno ovo radili, nas četvoro. Moj omiljeni bubnjar, možda najmaštovitiji sa kojim sam snimala, Goran Ljuboja-Trut. Prvi put na E-Play albumu, najvredniji od svih nas, gitarista Nemanja Velimirović i najlepši začin (prateći vokal) Kristina Jovanović – naglasila je Cvetković.

Govoreći okupljenima, voditelj televizije Studio B, Velja Pavlović rekao je da je “Sloboda” jedan od “najlepših albuma E-playa i albuma koji su urađeni kod nas u poslednje vreme”, istakavši zabeleženu izvanrednu dinamiku i hemiju članova benda.

– Od Margite Stefanović naš rokenrol nije imao rok divu koja ovako superiorno vlada. Ikona rokenrola na našim prostorima je postala Maja Cvetković… koja izvanredno svira i komponuje – ocenio je Pavlović.

Vlasnik Long Playa, Zoranu Vulović-Vule istakao je da mu je veoma drago je što je njegova kuća “deo ove priče i ovog izdanja”, jer je “Sloboda” “važan projekat, a i nekako je logično da Long Play bude uz E-Play”.

Beogradski E-play tokom 20 godina postojanja nikada nije trčao za nametnutim ukusima gomile, što se sjajno moglo čuti na prethodnim albumima “E-Play” ‎(2000), “Crime” ‎(2005), “Drago mi je da smo se upoznali” (2009) i “Obični ljudi” (2013).

Na “Slobodi” slušaoci mogu očekivati prirodan nastavak “Običnih ljudi”, ali sa određenom dozom veće muzičke zrelosti i ozbiljnijom produkcijom.

Novom albumu prethodili su najavni singlovi i vizuelno upečatljivi spotovi “Srešćemo se neki drugi put”, “Da budemo samo dobro” i “Šamarčina”, od kojih je poslednji, brutalnim prizorima nasilja nad ženama uzburkao duhove, probudio javnost i izazvao brojne polemike.

Previous post

Prvomajski uranak na Adi uz bendove King Size, P.O.T. i DJ Tatjanu Kalnak

Next post

ROK PLANETA PONOVO U AKCIJI... U Kraljevu održan prvi ovogodišnji koncert iz serijala "Gitarom kroz škole"

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *