Home»Muzika»Holandski Lesoir počinje balkansku turneju nastupom 29. aprila u Elektropioniru

Holandski Lesoir počinje balkansku turneju nastupom 29. aprila u Elektropioniru

3
Shares
Pinterest Google+

Holandski progressive rock sastav Lesoir premijerno će nastupiti u Beogradu u nedelju, 29. aprila u klubu Elektropionir, u organizaciji Kosmonaut Booking & Promotion.

Lesoir/ Photo: Promo
Lesoir/ Photo: Promo

Lesoir će održati koncert u Beogradu u sklopu svoje prve balkanske turneje na kojoj će predstaviti novi album “Latitude” koji su nedavno objavili za nemačku izdavačku kuću Gentle Art Of Music.

Maartje (vokal, flauta, piano), Eleën (vokal, gitara, klavijature, perkusije), Ingo (gitara), Bob (bubanj) i Ingo (bas), pod uticajem bendova Anathema, Porcupine Tree, Steven Wilson i The Gathering, na svom novom albumu predstavljaju dinamičan i moderan prog rock jednako začinjen i nežnim gudačima i snažnim gitarskim rifovima.

Odličnu produkciju i miks albuma potpisuju John Cornfield (Muse, Ride, The Stone Roses) i Bruce Soord (The Pineapple Thief, Katatonia, Opeth).

Lesoir/ Photo: Promo
Lesoir/ Photo: Promo

Lesoir je počeo sa radom 2010. godine i do sada su objavili četiri studijska albuma i imali brojne uspešne koncerte po Evropi i Aziji od kojih treba pomenuti šest headline turneja po Engleskoj i headline nastup pred 120.000 ljudi na MIDI festivalu u Kini.

Lista izvođača ispred kojih su Lesoir nastupali kao specijalni gosti je takođe izuzetno impresivna: Steven Wilson, The Gathering, The Pineapple Thief, Karnivool, Delain, Within Temptation, Evergrey i The Gentle Storm.

Raspored balkanske turneje benda Lesoir:
29. april – Elektropionir, Beograd
01. maj – KC Ummus, Kragujevac
02. maj – Feedback, Niš
03. maj – CK13, Novi Sad
04. maj – Pivnica, Srebrenica
05. maj – MC Pavarotti, Mostar

Cena ulaznice za beogradski koncert iznosi 400 dinara, dok je za koncerte u Kragujevcu, Nišu i Novom Sadu potrebno izdvojiti 300 dinara. Ulaznice se kupuju na dan događaja.

Previous post

Predstavljamo vam "Orionu"... Prvi video singl pančevačkog benda Superego

Next post

GALIJA PONOVO ISPLOVLJAVA IZ ISTE LUKE...  Album "U raju iznad oblaka" stiže u maju, pod etiketom PGP RTS

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *