Home»Knjige»Akcijom “Svi smo u biblioteci” Biblioteka grada Beograda obeležava Svetski dan knjige

Akcijom “Svi smo u biblioteci” Biblioteka grada Beograda obeležava Svetski dan knjige

2
Shares
Pinterest Google+

Akcijom “Svi smo u biblioteci” Biblioteka grada Beograda obeležiće 23. aprila Svetski dan knjige.

Direktorka Biblioteke grada Beograda Jasmina Ninkov podseća da gradska biblioteka već 10 godina specifičnim programom slavi Svetski dan knjige i tada poziva poznate da tokom sat vremena budu bibliotekari.

– Želimo da pokažemo koliko je knjiga važna i koliko je divan i lep posao biti bibliotekar i preporučivati ljudima šta da čitaju. Sve je to u svrhu promocije knjige i čitanja – izjavila je Ninkov za Tanjug.

U ulozi bibliotakara tog dana biće pisci Dejan Tiago Stanković i Zoran Živković, muzičari Dejan Cukić i Divna Ljubojević, glumci Suzana Petričević, Danica Ristovski, Petar Benčina, Tamara Dragićević i Siniša Ubović, novinari Olivera Kovačević i Aleksandar Aca Stojanović, sociolog Ratko Božović, rok kritičar Peca Popović, slikar Miloš Šobajić…

Photo: pixabay.com
Photo: pixabay.com

Jasmina Ninkov rekla je da godinama pokušavaju da im gost bude i Zdravko Čolić, ali je on uvek na turneji, što je slučaj i ove godine.

– Međutim, poslao je 50 svojih autobiografija “Vatra ljubavi” sa potpisom i mi ćemo ih podeliti ženama koje se tog dana budu učlanile – najavila je ona, dodavši da je biblioteka obezbedila 50 posto popusta na sve individualne članarine.

U saradnji sa Srpskim bibliofilskim društvom, u Pozajmnom odeljenju Biblioteke grada Beograda biće otvorena izložba “Beskrajan, plavi krug. U njemu, zvezda” povodom 125 godina od rođenja Miloša Crnjanskog.

Ninkov je rekla da će izložba biti prikaz svega onoga što se retko viđa ili nikada nije viđeno, a predstavlja raritetno izdanje vezano za Crnjanskog, tako će posetioci imati priliku da vide prva i retka izdanja knjiga, fotografije nepoznate javnosti i rukopise velikog pisca.

Od 13:00 do 14:00 časova na Platou ispred Šoping centra “Rajićeva” dramski umetnik Vico Dardić kazivaće stihove najpoznatijih domaćih i stranih pesnika, a u muzičkom delu nastupiće gitarista Uroš Dojčinović.

Photo: pixabay.com
Photo: pixabay.com

 

Previous post

Arno De Cea & The Clockwork Wizards... Kad Francuzi sviraju punk u Petrovcu na Mlavi

Next post

Promocija "Slobode", novog albuma benda E-Play 26. aprila u Parobrodu

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *