Home»Muzika»POVRATAK KORENIMA… Manic Street Preachers objavili novi album

POVRATAK KORENIMA… Manic Street Preachers objavili novi album

3
Shares
Pinterest Google+
Manic Street Preachers, cover
Manic Street Preachers, cover

“Resistance Is Futile” je 13. studijski album grupe Manic Street Preachers, a o pesmama nastalim posle četiri godine pauze bend kaže:

– Glavne teme albuma su sećanja i gubici, zaboravljena istorija, zbunjujuća realnost i umetnost kao skriveno mesto i inspiracija. Opsesivno je melodičan – na mnogo načina se poziva na naivnu energiju albuma “Generation Terrorists” i orkestralnost “Everything Must Go”. Uprkos kašnjenju i poteškoćama oko početka rada na albumu, ploča je nastala prilično brzo u nekoliko meseci kreativnosti i marljivog rada.

Posle akustičnog “Rewind the Film” i elektronskog albuma “Futurology”, ovaj album nas vraća klasičnom, melanholičnom zvuku Manicsa. Pesme su snimljene u novom studiju benda Door to the River, u blizini Njuporta.

Jedan od singlova koji je najavio album bio je i “Distant Colours” koji se našao na mestu27 na britanskom airplay chartu.

Bend je najavio i turneju po Velikoj Britaniji, a sjajne kritike albuma, definitivno su pokazatelj da će biti interesa za koncerte i u ostatku sveta.

HL/soundguardian.com

Previous post

Repetitor s tri spota i koncertom u SKC-u obeležava 10 godina od izlaska debi albuma

Next post

10 mitova o fotografiji... koje treba da zaboraviš istog momenta!

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *