Home»Muzika»Digresija i Ice Cream Man – promocije dva nova izdanja Metropolis Music danas u MKM

Digresija i Ice Cream Man – promocije dva nova izdanja Metropolis Music danas u MKM

3
Shares
Pinterest Google+

Promocije dva nova izdanja izdavačke kuće Metropolis Music: “Progres” benda Digresija i “On The Shoot” Ice Cream Mana održaće se u petak, 13. aprila u Muzičkoj kući Metropolis od 13:00 časova.

Digresija/ Photo: youtube.com printscreen
Digresija/ Photo: youtube.com printscreen

Digresija je nastala 1989. godine u Beogradu. Prvi album “Lice ulice” objavili su 1994. (Music Yuser).

Iste godine bend je nastupao u KST-u kao predgrupa novosadskoj grupi Boye, a zatim je usledila serija koncerata širom  Srbije.

Početkom 1996. godine Digresija u studiju Akademija snima prvi singl sa dve pesme “Rat i brat” i “Velika voda”,u produkciji Aleksandra Radosavljevića i pod snimateljskom palicom  Nikole Vranjkovića. Iste godine grupa učestvuje na Festivalu alternativnog roka u Aranđelovcu gde osvaja prvu nagradu.

Godine 1997. grupa se pojavljuje na kompilaciji “…Ovo je zemlja za nas… – Radio Boom 93 (1992-1997)”  u izdanju izdavačke kuće Radio92.

Photo: Promo
Photo: Promo

U jesen 1998. godine snimaju  album “Superalbum”, čije je objavljivanje bilo planirano za 1999. godinu, ali se nikada nije dogodio. Grupa je album snimala u sastavu: Goran Pajkić, Vladimir Adamović, Nenad Šarac i Goran Racić. Snimatelj je bio Aleksandar Radosavljević, a producent Nikola Vranjković.

Digresija nastavlja sa radom 2016. godina u sastavu: Goran Pajkić, Vladimir Adamović, Ljubiša Savković i Nikola Radivojević.

Početkom iste godine grupa je snimila maksi singl pod imenom “Progres”, na kom se nalaze tri pesme. Producent i snimatelj pesama je Nikola Radivojević, a kao gosti se pojavljuju Nevena Filipović i Branislav Pipović.

Tokom 2017. godine Digresija se vratila u studio i snimila treći album “Progres”  koji je 2018. objavljen za izdavačku kuću Metropolis Music.

Ice Cream Man/ Photo: Promo (Wood)
Ice Cream Man/ Photo: Promo (Wood)

Ice Cream Man je umetničko ime Milomira Lukovića. Kao nekadašnji gitarista i frontmen benda Long Noses, autor je imao prilike da nastupa uz velikane domaće i svetske muzičke scene: Otis Tejlor, Vlatko Stefanovski, Vasil Hadžimanov…

Sa svojim solo projektom učestvovao je na festivalu Arlem, Jazz & Blues Festivalu u Kikindi, nastupao širom Srbije, i osvojio prvu nagradu za autorski rad i izvođenje na festivalu Gašini Akordi.

Naštimovan prema sopstvenim standardima, Ice Cream Man kao one man bend svojom svirkom parira bilo kojem velikom i bučnom bendu.

Osim vokala, on svira bendžo, akustičnu i električnu gitaru, cigar box gitaru, usnu harmoniku, perkusije: bas bubanj, doboš, kahon, stomp boks i haj het sa dairom.

Photo: Promo
Photo: Promo

Donosi nam stari zvuk delta bluza, ogoljen na potpuno moderan način i sveden na svoje osnove – miks sirovog bluza, kantrija i starinskog folka potpaljen zvucima usne harmonike.

Autorov drugi album, pod nazivom “On The Shoot” biće objavljen za Metropolis Music u petak 13. aprila. Singl “Powerful Man”, propraćen spotom, objavljen je kao uvertira za ovo novo izdanje.

Na albumu se kao specijalni gosti pojavljuju Žika Jelić i Pera Joe, a tu je i ostatak postave: Miloš Ristivojević, Srđan Stojanović, Hana Vučićević, Marina Milojević, Mirko Tomić i Boris Eftovski.

Previous post

KLASIKA NA ŠINAMA... Mala noćna (i moćna) muzika u jutarnjem tramvaju

Next post

Ispunili obećanje... Florence and the Machine objavili novi singl "Sky Full of Song"

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *