Home»Muzika»VINIL JE U BUCI, BUKA JE NA VINILU… Još jedan dobar razlog da 14. aprila budete u “Kluzu”

VINIL JE U BUCI, BUKA JE NA VINILU… Još jedan dobar razlog da 14. aprila budete u “Kluzu”

5
Shares
Pinterest Google+
Photo: Pixabay
Photo: Pixabay

Subota, 14. april se bliži, a BUKA! SADA! ima novo iznenađenje.

Svi zaljubljenici u muziku i ploče tokom “Buke” moći će da uživaju u dražima kupovine vinila. U susret Record Store Dayu (21. april) a zahvaljujući izdavačkoj kući Mascom upriličili smo štand – MASCOM U BUCI! – na kom će se naći klasici rokenrol istorije i to po veoma pristupačnim cenama, uključujući i albume pojedinih izvođača koji će tokom večeri nastupiti kao disk džokeji.

Ovogodišnji “ambasador” Record Store Daya u Beogradu je jedan od učesnika “Buke! Sada!”, frontmen kultne grupe Električni orgazam, Srđan Gojković Gile, koji se sa pločama upoznao zahvaljujući ocua koji je radio na Radio Beogradu.

– Tri ploče koje ja računam kao moje su deo kolekcije mog tate: prva kompilacija Rolingstounsa, Bitlsi i ’Sgt. Peppers Lonely Heart Club band’ u izdanju Jugotona i Areta Frenklin ’Aretha Arrives’. Za te ploče sam se vezao i posle svih ovih godina ta tri albuma su, za mene, među kapitalnim muzičkim delima – kaže Gile.

Srđan Gojković Gile/ Photo: AleX
Srđan Gojković Gile/ Photo: AleX

Ljubaznošću neprikosnovene jugoslovenske heroine rok fotografije – Goranke Matić, “Buka! Sada!” dobiće i svoj upečatljiv vizuelni identitet. Njega će činiti printevi Gorankinih fotografija velikih formata kao i posebno dizajnirani kolaži printeva omota kultnih albuma.

Za gramofonima BUKE! 14. aprila smenjivaće se: Cane (Partibrejkers, Škrtice), DJ Njegova Ekselencija Crni Zub (Disciplin A Kitschme), Gile (Električni orgazam),Vikler (Bad Copy), Vuča (Darkwood Dub. Minilinija), Vukašin (irieFM), Kojot (Hornsman Coyote, ex Eyesburn), Vasil Hadžimanov, Oliver Nektarijević (Kanda, Kodža i Nebojša) i Rambo Amadeus.

U okviru prostora, bivše zgrade “Kluza” u Masarikovoj ulici, program će biti organizovan na dve bine a satnica nastupa disk džokeja biće objavljena uskoro.

HL

 

Previous post

David Bowie Tribute: Gift feat. Massimo Savić 20. aprila u Novom Bitefartcafeu

Next post

Bendovi, zar da Kuršumlijska gitarijada prođe bez vas? Imate fore da se prijavite do 15. maja

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *