Home»Film»Amerikanci prave rimejk “Srpskog filma” i hoće da bude – još brutalniji

Amerikanci prave rimejk “Srpskog filma” i hoće da bude – još brutalniji

3
Shares
Pinterest Google+
Srpski film/Photo: Promo
Srpski film/Photo: Promo

Režiser Dejvid Gordon Grin i njegov saradnik, scenarista Deni Mekbrajd, koji su se proslavili filmom “Blumhouse’s Halloween” sada spremaju novi horor, a po svemu sudeći zainteresovani su da otkupe prava i naprave rimejk “Srpskog filma”.

Srpski film/Plakat
Srpski film/Plakat

“Srpski film” režisera Srđana Spasojevića izazvao je velike kontroverze ne samo u Srbiji već i van granica naše zemlje, a holivudski duo sada je zainteresovan da napravi rimejk koji bi pomerio granice sadizma i ekstremizma.

– Neko vreme razmišljam o tome. Video sam ‘Srpski film’ na Filmskom festivalu u Sakramentu pre nekoliko godina i Srđan je bio tamo i odgovarao na pitanja. Neko ga je pitao da li je zažalio što je napravio film i on je odgovorio ‘Žao mi je što nije bio brutalniji’. To me je oborilo s nogu! – rekao je Mekbrajd.

On ističe da je “Srpski film” potpuno neshvaćen.

– Da, to je mentalni i vizuelni napad na sva čula, ali postoji razlog za to. Uprkos nazivu filma, teme kojima se bavi nisu specifične za Srbiju. Zato Dejvid i ja pričamo da napravimo rimejk i nazovemo ga ‘Američki film’. Naravno, dodaćemo i naš lični pečat – istakao je.

A ko bi tumačio uloge?

– Za sada je potvrdio samo kanadski glumac Majk Sera koji će tumačiti ulogu Mila – rekao je on.

Dejvid i Deni se nadaju da će uskoro završiti sve potrebne dogovore kako bi snimanje filma moglo da počne već ove jeseni.

HL/Izvor: B92.net

Previous post

Lee Perry u Beogradu... Priča o koncertu u 32 fotke...

Next post

Komedija "Svetozar t'reći" 3. aprila na sceni KC Čukarica

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *