Home»Fun»NAJVEĆI ZAVODNIK U ISTORIJI… U Veneciji se otvara muzej posvećen Kazanovi

NAJVEĆI ZAVODNIK U ISTORIJI… U Veneciji se otvara muzej posvećen Kazanovi

4
Shares
Pinterest Google+
Đakomo Kazanova/Photo:  printscreen
Đakomo Kazanova/Photo: printscreen

Muzej posvećen pustolovu i ljubavniku iz 18. veka Đakomu Kazanovi biće otvoren u ponedeljak u njegovoj rodnoj Veneciji, a posetiocima će prikazati sve aspekte njegove ličnosti.

Muzej Đakoma Kazanove biće otvoren na dan rođenja venecijanskog avanturiste i pisca, i neće kriti njegovu ljubavnu stranu. Štaviše, jedna od šest soba muzeja je i spavaća, sa postavkom koja će delovati kao da Kazanova zavodi ženu pred očima posetilaca.

Kustosi međutim žele da osvetle kompletnu ličnost Kazanove, čiji memoari “Istorija mog života” pružaju jedan od najboljih pogleda na život evropskih plemića kasnog 18. veka.

Upravnik Muzeja Andrea Kozentino rekao je da je cilj da Kazanova bude predstavljen u potpunosti, “ne samo kao ljubavnik, već i kao čovek, filozof i učenjak”.

Korišćenjem različitih tehnologija virtuelne stvarnosti, posetioci će moći da pročitaju, čuju i vide digitalne prezentacije o Kazanovinoj mladosti i njegovim zavođenjima.

Posetioci će moći da saznaju i o njegovim putovanjima po Evropi, njegovim hapšenjima i bekstvima iz zatvora, o njegovoj ličnosti i doprinosu nauci, kao i o prikazima Kazanove na filmu.

Previous post

DA LI STE SPREMNI ZA IGRU SA EDDIEM ZVERKOM... Stiže - Iron Maiden fliper

Next post

IZABRANO 10 NAJSMEŠNIJIH LIKOVA NA TELEVIZIJI... Šta mislite, ko je pobedio? Da pomognemo, Homer je tek četvrti

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *