Home»Pulse»Najave»Jedno sasvim neobično pozorište… Evo šta nas ove nedelje čeka u teatru Le Studio…

Jedno sasvim neobično pozorište… Evo šta nas ove nedelje čeka u teatru Le Studio…

3
Shares
Pinterest Google+

Posle zimske pauze, teatar Le Studio počinje novu sezonu sa proširenim programom. Ušuškan na drugom spratu industrijskog kompleksa PIK Vrbas u Poenkareovoj 26, ovaj teatar nudi neformalnu, toplu atmosferu i poseban pristup pozorištu, i kulturi uopšte.

A šta nas sve čeka tokom ove nedelje u teatru Le Studio…

Četvrtak 15. marta u 20:00 časova – Raspareni par

Komedija koja već četvrtu godinu puni Le Studio i zasmejava publiku do suza. Raspareni par je ljudska priča o dva najbolja ortaka iz Beograda, koja počinju da žive zajedno.  Srećko voli da čisti, Raša da prlja. Srećko voli da kuva, a Raša da ždere. Srećko da štedi, a Raša da troši. Srećko voli bivšu ženu, a Raša voli da baci neki flertić. Idealna kombinacija – raspareni par.

Istrajnost/ Photo: Promo
Istrajnost/ Photo: Promo

Subota 17. mart u 20:00 časova – Istrajnost

Autorska predstava tima Le Studija koja otvara osetljiva pitanja identiteta i teme odlaska iz zemlje u potrazi za “boljim”. Istrajnost je dirljiva priča o ljubavi, pogrešnim odlukama, balkanskom duhu, našoj ludoj svakodnevnici i mnogo čemu drugom u čemu ćete se prepoznati.

Nedelja 18. mart u 20:00 časova – Bajka o mrtvoj carevoj kćeri

Le Studio otvara program gostovanja nezavisnih pozorišnih inicijativa predstavom “Bajka o mrtvoj carevoj kćeri”, u režiji Nataše Radulović, po tekstu Nikolaj Koljade.

Koljadine likove vezuju očaj, besmisao, neostvarenost, nedostatak perspektive. Prljava, zapuštena žena, životinjoubica, profesionalna kurva, neradnik, imigrant, ali i sitni kapitalista koji u potpunosti odgovara društvenom kodeksu, zapravo su isti na bazičnom nivou, svi su ljudi, prema tome, svi imaju iste potrebe, težnje, stremljenja.

Ljudska potreba da bude voljen nije zakazala ni među pripadnicima marginalnog sloja društva, koji, da bi je zadovoljili, primorani su da koriste surova sredstva, zalazeći u nasilje i kriminal da bi se domogli nečega što bi trebalo da im, kao ljudima, pripada.

Bez zadovoljene potrebe da bude voljen čovek će biti nepotpun, bio on nakaza ili ne. Oni se smeju nakazi, a zapravo su i sami nakaze…

Raspareni par/ Photo: lestudio.rs
Raspareni par/ Photo: lestudio.rs
Previous post

Tako je govorio Stiven Hoking... Preminuo jedan od najvećih umova današnjice

Next post

Da li ste raspoloženi za dobar punk? Sanitarium i Bagra iz predgrađa 17. marta u MK Karlsdorf

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *