Home»Life Story»BONO PERE RUKE: Pevač benda U2 izvinio se zbog seksualnog uznemiravanja u njegovoj humanitarnoj organizaciji “One”

BONO PERE RUKE: Pevač benda U2 izvinio se zbog seksualnog uznemiravanja u njegovoj humanitarnoj organizaciji “One”

3
Shares
Pinterest Google+
Bono Vox/Photo: YouTube printscreen
Bono Vox/Photo: YouTube printscreen

Irski pevač Pol Hjuson, poznatiji kao Bono, izvinio se posle medijskih izvještaja da je bilo seksualnog uznemiravanja i zlostavljanja u nevladinoj organizaciji “One”, čiji je on jedan od osnivača.

Bono (57) je izrazio žaljenje i rekao da je “besan” poslije optužbi objavljenih u britanskom listu Sunday mail i dodao da će se sastati sa žrtvama, kojima želi lično da se izvini.

Britanski list preneo je seriju incidenata među kojima je slučaj jedne udate žene koja radi u toj organizaciji u Johanesburgu. Ta žena je rekla da je prebačena na lošije radno mesto jer je odbila seksualne odnose s jednim tanzanijskim poslanikom.

Bono Vox/Photo: facebook@ONE
Bono Vox/Photo: facebook@ONE

– Zaista mi je žao. Mrzim zlostavljanje, to ne podnosim – rekao je Bono, frontmen grupe U2.

Prema njegovim rečima, organizacija postoji upravo zbog borbe protiv zlostavljanja najsiromašnijih ljudi u najsiromašnijim delovima sveta.

U organizaciji “One”, čije je sedište u Vašingtonu, nalaze se bivši britanski premijer Dejvid Kameron i generalna direktora Fejsbuka Šeril Sandberg, kao i bogati preduzetnik Mo Ibrahim.

Advokati sedam bivših članica organizacije podneli su krivine prijave tražeći obeštećenje zbog pretrpljenog “emocionalnog, fizičkog i psihičkog zlostavljanja”.

HL/Izvor: Sunday mail

Previous post

ŠTA JE TO S ROKERIMA? Kravic dizajner, Metallica pravi viski, a Džon Bon Džovi ode u - vinogradare

Next post

65. Martovski festival od 28. marta do 01. aprila u Domu omladine Beograda

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *