Home»Muzika»BIĆE TO JEDNO LEPO I DUGO PRIJATELJSTVO… Sting i Šegi objavili novu zajedničku pesmu

BIĆE TO JEDNO LEPO I DUGO PRIJATELJSTVO… Sting i Šegi objavili novu zajedničku pesmu

3
Shares
Pinterest Google+
Sting i Šegi/Photo: Promo
Sting i Šegi/Photo: Promo

Posle obajvljivanja najavnog singla “Don’t Make Me Wait”, koji je naišao na veliku podršku publike i medija, Sting i Šegi objavili su novu pesmu “Morning Is Coming”, kao i detalje iščekivanog studijskog izdanja “44/876”, inspirisanog Jamajkom.

Novo izdanje reflektovaće ljubav koju ovaj dvojac oseća prema Jamajci – njenoj muzici, duhu ljudi i kulturi. Album dolazi u standardnom digitalnom i CD obliku kao i u digitalnom deluxe i fizičkom super deluxe izdanju.

Šegija i Stinga upoznao je zajednički saradnik, Martin Kircenbaum, trenutno Stingov menadžer. Nakon što je Sting čuo pesmu na kojoj Šegi radi, odlučili su zajedno da uđu u studio. Inicijalno, plan je bio da snime singl “Don’t Make Me Wait”, ali ritam, reči i melodije obuzeli su ih, pa su rešili da snime još pesama. Nekoliko nedelja dvojac je stvarao muziku u Njujorku, gde su ukomponovali ritam Kariba s tradicionalnim i modernim stilovima, pop elementima i rok energijom.

U studiju su im se pridružili umetnici s Jamajke i iz Njujorka, kao što su Robi Šekspire, Dvejn “iLLwayno” Šipi, Šejne Hosong, Machine Gun Funk, Patexx, Tyrantula, ali i Stingov dugogodišnji gitarista Dominik Miler. Produkcijom se bavio Sting International, s kojima je Šegi sarađivao na pesmama “Boombastic” i “It Wasn’t Me”, dok je izvršni producent već spomenuti Martin Kircenbaum.

HL/Izvor: music-box.hr

Previous post

Nije da nismo znali, ali se ipak radujemo... Pearl Jam najavili novi album

Next post

Godišnja izložba slika polaznika i članova Studija crtanja i slikanja KC Čukarica

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *