Home»Muzika»DJ World»Retrospektakl, muzičko putovanje Marka Nastića… Istorija klabinga u jednoj noći

Retrospektakl, muzičko putovanje Marka Nastića… Istorija klabinga u jednoj noći

3
Shares
Pinterest Google+
Marko Nastić/ Photo: Facebook @djmarkonastic
Marko Nastić/ Photo: Facebook @djmarkonastic

Poznati srpski DJ Marko Nastić 19. maja obeležava 20 godina karijere, a tim povodom organizuje poseban događaj koncipiran u formi klabing vremeplova.

Šta je zapravo Retrospektakl? Definitivno nije rejv na kakav ste navikli, već jedinstveno muzičko putovanje na kom će se Marku pridružiti 20 drugara di-džejeva s kojima je radio u protekle dve decenije.

Naime, u prostoru hangara Luke Beograd Marko je odlučio da napravi vremensku mašinu koja će svojih 3.000 putnika povesti na do sada neviđeno putovanje kroz poslednjih 20 godina elektronske muzike.

Photo: Promo
Photo: Promo

Tom mašinom će, naravno, pilotirati Marko, ali će mu se na poziciji kopilota naći i 20 njegovih drugara di-džejeva. Upravo sa njima će Marko, tokom cele noći, vrteti b2b i podsetiti nas na kvalitetnu muziku koja je obeležila domaću elektronsku scenu poslednje dve decenije.

Retrospektakl počinje povratkom u 1997. godinu, a završava se u 2017, pri čemu će se na svakih 20 minuta smenjivati po jedna godina i u njoj po četiri najveća klupska hita koja su obeležila tu godinu –  numere koje svi dobro pamtimo.

Stari, iskusni klaberi će evocirati lepe uspomene, dok će za mlađe generacije ovakav događaj biti prilika da u jednoj noći prođu kroz sve muzičke momente domaćeg klabinga i učestvuju u evoluciji elektronike do oblika u kom je danas poznajemo.

Previous post

Ko je raspoložen za odličnu svirku? Crveni karton i Crossroad 2. marta u lozničkom klubu Piramida

Next post

Na metar od publike... Artan Lili 3. marta u klubu Fest

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *