Home»Muzika»Blues vikend u Metropolisu… uz Cotton Pickers i The Cockblockers

Blues vikend u Metropolisu… uz Cotton Pickers i The Cockblockers

3
Shares
Pinterest Google+
Cotton Pickers/ Photo: Facebook @PickersCotton
Cotton Pickers/ Photo: Facebook @PickersCotton

Dva sjajna bluz sastava nove generacije Cotton Pickers i The Cockblockers nastupiće, u okviru bluz vikenda, u petak 16. i subotu 17. februara u Muzičkoj kući Metropolis od 21:00 čas.

Cotton Pickers/ Photo: Promo
Cotton Pickers/ Photo: Promo

Cotton Pickers, koji nastupaju 16. februara, pripadaju grupi koncertno veoma aktivnih sastava. Mnogobrojni samostalni i nastupi na festivalima širom Srbije bili su odlična prilika da momci steknu i opravdaju reputaciju odličnog  live benda.

Aktivnim sviranjem i radom na autorskom materijalu sazrevao je i muzički izražaj ovog trija koji od samog nastanka čine: Jovan Stepić (gitara i vokal), Ivan Stepić (bass gitara) i Uroš Ugrinović (bubnjevi).

The Cockblockers / Photo: Promo
The Cockblockers / Photo: Promo

U subotu, 17. februara posle serije uspešnih gostovanja u Rumuniji, The Cockblockers ponovo nastupaju pred domaćom publikom.

The Cockblockers je bluz rok bend koji je počeo sa radom 2011. godine. Dve godine kasnije snimaju svoj prvi EP “Give me all I want”

Putovali su širom Srbije i nastupali na festivalima (Nišville Jazz Festival 2014, Arsenal Fest 2015, Exit 2016) i delili binu sa velikanima kako srpske tako i internacionalne rok i bluz scene.

Posle EP-a, u naredne dve godine objavili su 2 singla i live session “Waiting for the train” sa šest autorskih pesama. U julu mesecu izašao je njihov debitantski album ”Free Your Mind” za Metropolis Music.

Kao dva specijalna gosta na albumu pojavljuju se Tanja Jovićević (Oktobar 1864) i Aleksandar Lokner (Bajaga i instruktori). Svirku The Cockblockers-a karakteriše energičnost i eksplozivna gitara pretočeni u mešavinu bluza, roka i fanka.

Bend čine Nenad Todorović (gitara, vokal),Petar Blagojević (bas gitara,vokal) i Nikola Grozdanić (bubnjevi).

Ulaz na oba koncerta je slobodan uz obaveznu rezervaciju mesta.

 

Previous post

Ode Hetfild u glumce... Frontmen Metallice dobio ulogu u filmu "Extremely Wicked, Shockingly Evil, and Vile"

Next post

"Papučar"... Originalna čestitka Mortal Kombata za Dan zaljubljenih

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *