Home»Muzika»BIĆE MRAČNO… Holivudski guru specijalnih efekata otkrio: Radim na novom spotu grupe Tool

BIĆE MRAČNO… Holivudski guru specijalnih efekata otkrio: Radim na novom spotu grupe Tool

3
Shares
Pinterest Google+
Tool/Photo: facebook@ToolMusic
Tool/Photo: facebook@ToolMusic

Konceptualni umetnik Dominik Hejlstoun koji je bio zadužen za vizuelne efekte na filmu “Alien: Covenant”, nova je osoba koja je bacila pravu “bombu” u vezi sa grupom Tool.

Naime, Dominik je u nedavnom intervjuu za Yutani otkrio da radi sa bendom na novom muzičkom spotu, koji će se pojaviti tokom ove godine.

Filmski stvaralac nije otkrio nikakve specifičnosti u vezi sa pesmom za koju će se pojaviti spot ili povezanost (ako postoji) sa dugoočekivanim naslednikom albuma “10.000 Days”, ali on tvrdi da mu je gitarista grupe Adam Džons , koji obično nadgleda njihove video-spotove, dao potpuno odrešene ruke za vizuelni prikaz pesme.

– Adam Džons mi je dao potpunu umetničku slobodu, tako da je jedino ograničenje budžet. Veoma smo se zabavljali tražeći pravo rešenje – kazao je Dominik.

Hejlstoun se smatra guruom specijalnih efekata, a najpoznatiji je po izradi neobičnih CGI vizuala sa morbidnim, apstraktnim pristupom, što se može videti u njegovom kratkom filmu “The Eel” (2004), a odnedavno i u ostvarenju “Alien: Covenant”. Britanac je takođe režirao nekoliko muzičkih spotova za bendove kao što su Isis i Mogwai.

Ako su Hejlstounove tvrdnje tačne, ovo bi moglo biti pravo otkrovenje i olakšanje za napete fanove grupe Tool, posebno nakon nedavnih tvitova pevača Mejnarda Džejmsa Kinana, koji odbija da potvrdi da je 2018. godina objavljivanja novog albuma benda.

HL/Izvor: bosonoga.com

 

Previous post

BUKA U MODI (MADA GINISOVCI MISLE DRUGAČIJE)... Ovo su najglasniji bendovi svih vremena

Next post

Džejms Hetfild: Kad je*eno mrziš život, napišeš pesmu... I tako je nastala "Fade To Black"

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *