Home»Fun»Cars & Bikes»KORAK U BUDUĆNOST ILI UBIJANJE IKONE? Električni Harley-Davidson stiže za 18 meseci

KORAK U BUDUĆNOST ILI UBIJANJE IKONE? Električni Harley-Davidson stiže za 18 meseci

3
Shares
Pinterest Google+
2015 H-D Road Glide/ Photo: H-D
2015 H-D Road Glide/ Photo: H-D

Harley-Davidson je najavio planove za potpuno novi električni motocikl, koji bi trebalo da izađe na tržište u narednih 18 meseci.

Harley-Davidson je trenutno u vrlo nezavidnoj poziciji. Kompanija je pre neki dan objavila godišnje rezultate za 2017. godinu, koji pokazuju pad prodaje od 6.7% na globalnom nivou u odnosu na 2016. Harley-Davidson je daleko od jedinog proizvođača motocikala sa agregatima velike zapremine kome pada prodaja. Činjenica da kupci novih H-D motocikala postaju sve stariji, a da njihova deca nisu zainteresovana za ovakav tip motocikla, i da bi radije kupili nešto japansko što ide u visoke obrtaje, predstavlja najveći problem H-D i sličnih proizvođača.

H-D sada planira da pridobije mlađe kupce tako što će: “redefinisati svoj proizvod u tradicionalnim prostorima, i proširiti u nove prostore.” Jedan od novih prostora će biti elekrifikacija motocikala – H-D je najavio da će imati električni motocikl na tržištu u narednih 18 meseci – iako se u ovom trenutku ne zna ni kako će izgledati, ni koliko će koštati.

2015 H-D Road Glide/ Photo: H-D
2015 H-D Road Glide/ Photo: H-D

Šef Harley-Davidsona, Met Levatič, je rekao:

– Tržište EV motocikala je danas u povoju, ali verujemo da će premium H-D električni motocikli pomoći razvoju uzbuđenja i učešća u sportu globalno. Dok proširujemo naše EV mogućnosti i posvećenost, postajemo sve uzbuđeniji oko uloge koju će EV motocikli odigrati u širenju našeg biznisa.

Pitanja koja ostaju su: Da li će električni Harley ostati Harley bez svog ikoničnog V-Twin zvuka, koji se čuje i oseti “sa kilometar”, kao i šta će prosečan vlasnik, sa tetovažom H-D logoa na ruci, imati da kaže na električni Harley.

HL/Izvor: dmotion.rs

Previous post

APSOLUTNI ROKENROL... Santos Brothers slave 11. rođendan uz Van Gogh, Flower Acustica i Nešu Nikolića

Next post

TALENAT U GENIMA... Evo kako je ćerka Kurta Kobejna otpevala "Hallelujah" Leonarda Koena

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *